Lars-Eric Lindqvist (1944 – 2021)
Publisert 08.04.2021 23:33
Oppdatert 09.04.2021 00:00
Lars-Eric Lindqvist (1944 – 2021)
Vi mottok rett før påske det triste budskapet om at Lars-Eric Lindqvist var sovnet inn. Lars-Eric manglet to dager på å bli 77 år.

​​​​​​​​​​Lars-Eric har gjennom 2000-tallet vært en sentral bidragsyter både for vår forening og for det høstingsbaserte friluftslivet i bred forstand innenfor vår region​.

Lars-Eric var leder av Solemskogen JFF fra 1999 til 2006. Dette var også perioden som ble starten på en medlemsvekst hos oss lokalt, og mye av grunnlaget ble lagt for at vi i dag er en stor jeger- og fiskerforening i nasjonal målestokk.

Lars-Eric traff sitt store publikum gjennom vervet som jegerprøveinstruktør. Få, om noen, har utdannet flere jegere enn ham. I løpet av 15 år skolerte han ca 3000 førstegangsjegere i vår regi, med minimal strykprosent. Med høy integritet, snert i replikken og en ukonvensjonell stil var han en engasjerende og troverdig kunnskapsformidler som følte oppriktig ansvar for sine kursdeltagere.  

Den første nettsiden vi fikk opp, var også et resultat av bl.a. Lars-Erics arbeid. Og et godt eksempel på at han både var nysgjerrig på nye medieflater, og uredd for å gå løs på nye oppgaver.

Lars-Eric har vært ansvarlig for utdanning av nye jegerprøveinstruktører i kraft av å være fylkesinstruktør for jegerprøven, han var en periode ansatt som vikar i NJFF-Oslo, var leder av NJFFs fylkeslag i Oslo som samlet alle lokalforeningene i Oslo og aktiv i OFA. Han har også deltatt på rovvilttaksering, og var innehaver av såkalt BPM (Begrenset Politi Myndighet) når han utøvde oppgaver knyttet til oppsyn i Oslomarka.

Gjennom oppvekst i dype svenske skoger var det elgjakten han vokste opp med. Jakt på rådyr og hjort ble hans foretrukne arena, også gjennom organisert jakt i regi av vår forening. Dragningen mot villmarken var viktig, med årlige turer til Finnmark og Nedre Mollisjok Fjellstue med jakt og fiske. I 2002 ble guttedrømmen realisert med tre måneder i Canadas ødemarker, padlende i kano, med formål å leve av jakt og fiske.

De siste årene var det jakfeltskytingen hvor han representerte Oslo JFF som fikk glede av Lars-Eric. Han var metodisk, nysgjerrig og utfordret teknikker og detaljer på grensen til det pedantiske for å samle flest mulig poeng. Han deltok de siste årene på en rekke stevner med en blanding av alvor og fravær av selvhøytidelighet, og oppnådde svært gode resultater i jaktskytterklassen Eldre Veteran.

For mange var han godt kjent som «svensken», med sin opprinnelse fra Ljusdal i Sverige. Platåveien på Grefsen ble familiens rede mestepart av hans voksne liv. Han arbeidet som reklamefotograf før han gikk inn i pensjonistenes rekker.

Lars-Eric ble i 2017 tildelt gullmerke for sitt engasjement som instruktør og foreningsleder. Han levde i praksis opp til våre verdier, og var den beste ambassadør for både jaktuøvelsen og foreningen.

Vi lyser fred over hans minne, og vil utrykke stor takknemlighet for hans innsats over mange år. 

Tusen, tusen takk for alle dine bidrag, Lars-Eric.

Det er etablert en egen minneside på Jølstad.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.