Nå er det tid for å holde bikkja i bånd
Publisert 06.04.2021 15:53
Oppdatert 06.04.2021 15:53
Nå er det tid for å holde bikkja i bånd
Foto: NJFF
Fra 1. april til og med 20. august er det generell båndtvang i hele landet. Det betyr at du skal holde hunden i bånd når du er på tur, enten det er i byen eller i skog og mark.

Båndtvang for alle

Uansett hvor snill og lydig hunden er, så gjelder båndtvangen for alle, både store og små hunder. Hunder har medfødte instinkter som vi ikke må glemme. Båndtvangen er viktig for å ta vare på bufe, og for å verne sårbart vilt.

Dersom du ser en løs hund, kan du fange den og levere den tilbake til eieren. Om eieren ikke er i nærheten, eller ikke kan ta hånd om hunden på forsvarlig og lovlig måte, skal den leveres til politiet. Man kan ilegges bot for brudd på båndtvangsreglene.

Egne friområder for hund i Oslo

I byens ti friområder for hund kan du lufte hunden din fritt hele året. Oslo kommune har også informasjon på sin nettside om hundehold i Oslo. Du finner også kart over de aktuelle friområdene her.

Båndtvangen varer til 20. august.

Utenom den generelle tiden for båndtvang, kan hunder gå løs, men kun dersom hunden er under kontroll.

Les mer om hundeloven her.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.