Ungdomsutvalget arrangerte Harejakt i Strømsfoss, Aremark
Publisert 18.11.2020 13:47
Oppdatert 18.11.2020 13:47
Ungdomsutvalget arrangerte Harejakt i Strømsfoss, Aremark
Foreningens ungdomsutvalg inviterte til spennende harejakt lørdag 7 november og interessen var stor blant våre unge medlemmer for en slik jakt.

Vi hadde 12 påmeldte deltakere slik at vi må ha jakt i flere omganger. Denne dagen var de fem første på påmeldingslisten som deltok, og vi setter opp flere introjakter når smittesituasjon er i favør av dette.

Området vi jakter i ligger i et flott kulturlandskap rundt Strømsfoss i Aremark kommune, og består av jorder, skog, myrer og hogstflater. Det er mye hare i området og våre kjentmenn har jaktet her i en årrekke slik at det er godt kjent hvor haren hopper.

Fyldig informasjon om harejakt, vokabular, hunder, jakta og området ble gjennomgått slik at deltakerne var godt forberedt til jakta.

Fem spente ungdommer møtte opp og ble fordelt på forskjellige poster mens harehunden, en Hamilton-støver begynte sitt arbeid. Det tok ikke lang tid etter slipp før den hadde fot. Det blåste svært mye på morgenen og formiddagen slik at hunden hadde en vanskelig jobb, og vi fikk ikke frem haren i skuddhold på første drev.

Etter båling med lett lunsj re grupperte vi til et nytt område, vinden løyet og Hamilton-støveren gikk i arbeid igjen. Den fikk fot etter kort tid og turet frem og tilbake med hare og haren var flere ganger innom postrekka og var på skuddhold flere ganger, skudd ble avfyrt, men dessverre ble det bom.

Alle fikk sett hare med los i en forrykende, og spennende jakt som fikk opp adrenalinet til deltakerne.

Vi hadde en flott dag i et flott terreng, dessverre litt mye vind som gjorde arbeidet til harehunden vanskelig, men alle var svært fornøyde med denne jakta.

En stor takk til deltakere og instruktører, og vi ser frem neste jakt.​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.