Vintertrening for stående fuglehund 22. - 24. mars
Publisert 06.02.2019 20:33
Oppdatert 06.02.2019 21:19
Vintertrening for stående fuglehund 22. - 24. mars
Instruktør Geir Kjellman
Vintertrening for stående fuglehund 22. - 24. mars
Instruktør Anne Voie Heier
Vintertrening for stående fuglehunder 22. - 24. mars i Vestre Slidre. Vi har fått med oss Geir Kjellman som instruktør. Mange av dere kjenner han fra Bynsberg/Krokstad Herregård i Sverige.

Vi planlegger vintertrening til fjells og velger i år å flytte oss Vestre Slidre i Valdres. Her skal det være ryper å finne og vi gleder oss til tur.  Dette blir en sosial og interessant helg, med føring av hund i fjellet i fokus.

Instruktørene: 

Geir Øistein Kjellman er gift med Aina og har fire voksne barn. Han er født og oppvokst i Karasjok på Finnmarksvidda. Her var jakt og fiske en naturlig og viktig del av oppveksten. Han er utdannet høgskolekandidat i utmark fra Høgskolen i Hedmark avdeling Evenstad. Han er fase 2 instruktør for fuglehund og er jaktidiot.

Siden 1991 har han jobbet som jaktguide og viltforvalter i Norge og Sverige. Har jobbet heltid med fuglehunder og jakt på Bynsberg/Krokstad Herrgård i 8 år frem til han i 2015 begynte å jobbe i XXL. Har for tiden 3 korthåret Vorsteher, 1 Pointer og 1 Drever.

Anne Voie Heier har vært instruktør i klubben i ca 10 år. Hun har vært ansvarlig for klubbens tirsdagstreninger frem til 2017 hvor hun overlot staffettpinnen til Lars Oma.

Planlagt program:

Fredag
Vi samles ca en time med litt faglig input. Geir går gjennom hvordan han tenker helgen skal være ifht trening. Deltakerne kan snakke om hva som er ønskene for helgen og hvilke erfaringer de har.

Lørdag
kl 08: utreise. Vi ønsker å være tidlig ute i terrenget. Tidspunktet kan justeres når vi ser ann været, spesielt mtp. temperaturen.

Vi går hele dagen med en god lunsj på en til to timer midt på dagen, hvor hundene får slappet ordentlig av og med tid til en faglig prat.

Alle hunder får godt med slipptid, men lengden og hyppigheten styres av kursleder etter hans vurdering av utvikling, erfaring og fugletetthet, i god dialog med ekvipasjene.

kl 19: tilbake ved hyttene

kl 20: felles middag for alle.

Søndag
kl 08: utreise. Vi planlegger en lang formiddagsøkt og så avslutter med en lunsj ute i terrenget i ca 13-14 tiden. Om noen ekvipasjer har et ønske om å trene videre, er det muligheter for dette etter avtale med kursleder. Dog, vår erfaring er at på det tidspunktet har hundene fått nok med input for den helgen.

Kostnad

Kurset koster 2450 kr per ekvipasje for medlemmer, kr 2950 for ikke medlemmer. Dette dekker treningsterreng, felles middag på lørdag, instruktør, overnatting. Pris for ledsager er kr 900 inkl lørdagsmiddag og overnatting. Hvis en melder seg på med flere hunder så vil det påbeløpe en ekstra treningsavgift på 150 per dag per hund. Hvis deltakeren har flere hunder så må man fordele slipptiden mellom sine egne hunder. Dette for å fordele slipptiden likt mellom deltakerene.​

Overnatting

Hytten vi har leid har syv soverom og deltakerne må belage seg på å dele rom. Det er tilsammen litt over 20 sengeplasser. Hundene må oppholde seg i bur jmf instruks fra utleier. 

På lørdagskvelden blir det felles middag, men dere handler selv inn til resten av helgen. (frokost og lunsj etc).

Ute i terrenget

Vi skal gå på ski, så husk utstyr og smøring. Vi anbefaler fjellski uten stålkanter. Om dere foretrekker å gå på truger, er det også mulig.
NB! Det kan være dyp snø, men vi håper på skareføre og masse fugl.

Hund

Det er viktig med god grunndressur. I forkant er det lurt å trene mye ro-i-oppflukt (provokasjon ved sitt) og innkalling da dette er viktige elementer. Dette for å skape ro i fuglesituasjoner. 

Vi kommer til arrangere en treningskveld for påmeldte et par uker før avreise for gjennomgang av disse elementene.

Vi kan dessverre ikke ha med tisper med løpetid. Hvis deltakeren har flere hunder så må man fordele slipptiden mellom sine egne hunder. Dette for å fordele slipptiden likt mellom deltakerene.

Hundeutstyr det kan være lurt å ta med:

•Markeringsdekken
•Varmedekken
•Mat og drikkeskåler. Faste/sammenleggbare
•Liggeunderlag
•Hundemat og annen energi
•Hundelunch – snacks
•Førstehjelp til hund
•Håndkle
•Potesokker/potevoks

Hunden bør ha «rene poter» (fjernet hår) eller bruke sokker.

Husk at sneen kan være kald, så kanskje noe beskyttelse for testiklene til hannhundene? Her kjenner dere deres egne hunder og behov

Og dere må også huske på menneskene. Det er vinter og kan bli kaldt med venting etc. Ellers trenger dere en god sovepose, laken, lommelykt eller hodelykt, termos, mat og drikke (inkl vann), samt godt med varmt, vindtett tøy og solbriller er viktig å ta med.

Påmelding skjer ved å fylle ut dette skjemaet her, parallelt med betaling til 1594.06.13695. Det er bindende påmelding.

VIKTIG: merk betalingen med "Vintertrening 2019" samt hundeeiers navn. Dere er ikke påmeldt før betalingen er bekreftet.

Ved spørsmål kontakt: jakthund@solemskogen.org.

Vi har satt av plass til opptil 10 ekvipasjer (en fører og en hund) på kurset, så førstemanntilmølla-prinsippet gjelder.

Velkommen!

 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.