Sjøfugl-, skarv og sel – hjelp oss å rapportere inn observasjoner!
Ole-Håkon Heier
Publisert 27.08.2019 10:46
Oppdatert 28.11.2019 12:49
NJFF Østfold viderefører sjøfugltellinger og innsamling av skarvehoder i sesongen 2019-2020. Kjør på med observasjoner og hoder til deres foreningskontakter eller NJFF Østfold!
Sjøfugl-, skarv og sel – hjelp oss å rapportere inn observasjoner!
Skarv på Øra juli 2019 (Foto: OHH).

​​​​​

Fortsettelse fra sist sesong

Vi samler inn skarvehoder fra felt fugl, for å få vite mer om fordelingen av atlantisk storskarv og underarten mellomskarv langs kysten. Vi teller sjøfugl for å bedre dokumentere hva som finnes i de områdene der det jaktes. Vi ber dere også rapportere inn observasjoner av både sjøfugl og sel på artsobservasjoner.no. Årsaken til at vi gjør dette er at vi trenger så gode og utfyllende data som mulig når jakttidene skal revideres i 2022 (oppstart revisjon allerede i 2021).

Vi fikk alt for få telleskjemaer og skarvehoder sist sesong, både i forhold til potensialet, og for å få rimelig pålitelige resultater. Dette er muligheten dere som jegere har til å være med å påvirke, så grip muligheten. Jo flere hoder og skjemaer vi får, jo sikrere resultater.

Rapportene fra både sjøfugltellingene og skarvehodeinnsamlingen sist sesong kommer på web i løpet av ei uke eller to, så da kan dere se hva det blir ut av dette. Som dere også vil se, vil alle innsamlede data bli anonymisert.

Rapporteringsperioden er fra 1. august 2019 til og med 30. april 2020.

 

Rapportering av sett sjøfugl 2019-2020:

Vi trenger mest mulig enkel informasjon om observert sjøfugl langs Østfold-kysten. Her finner du skjema for rapportering av observasjoner: Sjøfugltelling ferdig skjema.pdf

Fyll ut et skjema hver gang du har vært ved kysten en time eller mer. Lagre skjema og send det på e-post til ostfold@njff.no, lever det fysisk til en av kontaktpersonene under, eller send det til oss per post. Du kan sende inn ett skjema eller samle opp og sende mange på en gang.

 

Innsamling av skarvehoder 2019-2020:

NJFF ønsker å se på den geografiske fordelingen av atlantisk storskarv og underarten mellomskarv i Oslofjorden. Da trenger vi å få samlet inn flest mulig skarvehoder i løpet av jakta.

Kapp av hodet, putt i pose, frys ned, merk hver pose med navn, fellingssted og -tidspunkt (skriv med blyant på papir og putt i posen). Hoder kan leveres til kontaktperson i lokalforening eller hos NJFF Østfold i Rakkestad. Fuglene blir bestemt av NJFF Østfold og Fylkesmannen sammen. Jegerne er anonyme i sluttrapporten.

 

Rapportering av sett SEL 2019-2020:

Vi trenger informasjon om observasjon av sel langs Østfold-kysten. Vi bruker www.artsobservasjoner.no for å registrere sett SEL. Det er en stor fordel om observasjonen kan dokumenteres med bilde, men ikke et krav.

For å registrere i Artsobservasjoner må du lage en profil. Dersom du ikke ønsker eller får til dette, kan du sende informasjon om observasjonen til kontaktperson i ditt lokallag, eller til Ole-Håkon Heier i NJFF Østfold (ostfold@njff.no), så legger vi inn data på vår bruker.

Følgende informasjon er nødvendig: Hvem du er (Navn), Hvor er selen sett (sted), Når er dette sett (dato, klokkeslett), Hva er sett (art), Hvor mange (antall).

All informasjon utover dette er et pluss, men på ingen måte nødvendig.

 

Kontaktpersoner og informasjon 2019-2020:

Kontaktpersoner for innsamlingen er (forening, navn, epost, telefon):

NJFF Østfold:                    Ole-Håkon Heier, ostfold@njff.no , 69222006

Moss og omegn JFF:       Vidar Holthe, vidar.holthe@skog.no, 64957095-91372179

Råde JFF:                           SEL: Reinert Fredriksen, reinertgm@gmail.com,

Råde JFF:                           SJØFUGL: KOMMER

Onsøy JFF:                         Bjørn Willy Abrahamsen, bw-abrah@online.no , 90630035   

Kråkerøy JFF:                    Roy Bye, post@ksog.no, 41902468

Hvaler JFF:                         Tormod Nyquist, tor-nyq@online.no, 93008829

Borge JFF:                          Rolf Svendsen, rhe-sven@online.no, 45283306

Skjeberg OJFF:                  Rene Gangestad, rene@gangestad.no, 95478618​


- Annonse -
Majoren
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.