Tips til 10 turområder
Ole-Håkon Heier
Publisert 01.04.2020 12:31
Oppdatert 24.04.2020 15:14
Tips til 10 turområder
Tagg gjerne bildene dine med #NJFF og #NaturenErÅpen på Instagram.
Vil du ha tips til 10 turområder i ditt fylke? Her får du turer og aktiviteter som passer for både store og små, gammel som ung!

​Det er mye folk ute i Østfold-naturen i disse dager. Og flere vil det nok bli ettersom påsken kommer. Vi NJFF Østfold har funnet noen generelle turtips til folk. Husk Helsedirektoratets anbefalinger om avstand og smittefarereduserende tiltak. Og tenk gjerne turer litt utenom de mest kjente plassene, ja, gjerne utenom stiene også!

  1. Haldenvassdraget i Halden, Aremark og Marker. Fantastiske områder for båt og fra land. Fiskesesongen er i ferd med å starte for både abbor og gjedde.
  2. Degernesfjella og Vestfjella i Rakkestad og Aremark. Fiskemuligheter etter abbor og ørret i 200 vann, tjern og dammer. Det var en elendig isfiskevinter, men nå er ørreten i gang og vaker. Skog så langt øyet kan se og stier på kryss og tvers.
  3. Rakkestadfjella og Trømborgfjella i Rakkestad og Indre Østfold. Enda mer skog, mer stier og enda flere fiskemuligheter etter abbor og ørret.
  4. Mysenelva i Indre Østfold. Tursti langs elva rundt Mysen sentrum og meitefiske etter karpefisk og gjedde. Fisken våkner til liv utover i april.
  5. Vansjø i Moss, Råde, Våler. Flere fine fiskeplasser fra land etter både gjørs, gjedde og abbor pluss karpefisk, fine steder å slappe av ved vannet, og et eldorado for båtfiske. Stadig bedre fiske utover i april og mai.
  6. Kyststripa langs Onsøy i Fredrikstad nordover gjennom Råde og til Moss. Gå til havet ved strender og svaberg, nyt lyden og synet av bølgene, og kast noen kast med sluk etter sjøørret – sesongen er i full gang.
  7. Kystlinja på Hvaler. Tenk utenfor boksen og plassene alle reiser til. Gå kyststien og kart sluk etter sjøørret fra svabergene.
  8. Glomma og Ågårdselva fra Sarpsborg opp til Indre Østfold. Kikk på kart for å finne plasser nær der du bor. Ta gjerne sykkelen ned til bredden av elvene og gå på oppdagelsesferd der. Flere steder i disse vassdragene har kanskje langt mer spennende natur enn du tror? Stikkord: Stikkaåsen, Hafslundøy-Nipa, Furuholmen, Skjørshammer, Grønnsund, Kykkelrud, Fossum, Streta, Tømtbekken. Mange fiskeslag våkner utover i mai.
  9. Kyststien i Sarpsborg og Halden. Ta en avstikker fra stien og finn en plass for deg selv. Kast noen kast etter sjøørreten.
  10. Finn den toppen som ligger nærmest der du bor og du aldri har vært på og ta turen dit, eller finn en liten topp i en del av fylket du ikke har vært så mye. For eksempel: Svinndal Varde. Turstiterreng som kanskje ikke så mange bruker? ​

 

Sjekk for øvrig ut alle fisketips under fanen «Fiske» på våre hjemmesider (www.njff.no/ostfold) og i tillegg det ypperlige kartverket www.turkart.no, med info om alt fra kulturminner og stier til fiskearter i vannene i Østfold.​Se tips til enda flere aktiviteter her!​


- Annonse -
Majoren
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.