10 gode fiskeområder i Rogaland
Publisert 05.06.2020 15:42
Oppdatert 27.07.2020 09:19
10 gode fiskeområder i Rogaland
Vil du fiske i sommer? Vi hjelper deg med å finne frem til gode fiskeområder som er lett tilgjengelig for hele familien.

​​​​​Fritidsfiske i sjøen for alle

​​Dette er ti steder vi mener er gode områder å prøve fiskelykken.​

 1. Store Stokkavann

  Det er fritt fiske fra kommunal grunn i Store Stokkavatnet.
  Kommunen ønsker at flest mulig skal ha enkel tilgang til å få fiske. I vannet finner du både ørret og røye, og fisk over kiloet er ikke sjelden. I tillegg er det satt ut sørv i vannet, en fisk som ikke hører hjemme her og som vi skulle vært foruten.

  Regler for fritt fiske:

  • Fritt fiske med stang og snøre på kommunal grunn (markert med grønt på kart).
  • Fiske er ikke tillatt i bekkene og Litle Stokkavatn.
  • På privat grunn må du spørre grunneier om å få fiske. Garnfiske er forbeholdt grunneiere. 
  • Omfatter ikke fiske fra båt og fiske på isen

   Stokkavann.jpg
   Fiskekart Store Stokkavatn
   Fiskesoner Store Stokkavatn

 2. Mosvatnet
  • Fiskesesongen starter 1. juni og slutter 1. november.
  • Du kan fiske innenfor soner vist på kart og kun stangfiske med flue eller makk er tillatt.
  • Vannet er et viktig leveområde for flere våtmarksfugler, og vi oppfordrer til å ta ekstra hensyn.
  • Får du fisk under 25 cm, må denne settes ut igjen.
  • Du kan kjøpe fiskekort i resepsjonen ved Mosvangen Camping, telefon 51 53 29 71 eller på Intersport Stavanger,
   telefon 51 85 41 70.
  • Prisen på fiskekort er 40 kroner for voksne. Barn fisker gratis.
  • Det er tilrettelagt for rullestolbrukere ved fiskeplassen ved Mosvangen.

   mosvatn.jpg


 3. Hålandsvatnet
  • Fisket er organisert av grunneierlaget, og sesongen starter 1. mai og slutter 1. november.
  • Det settes ut ørret i vannet hvert år, og her tas det mye stor og fin fisk.
  • Du kan kjøpe fiskekort for ørretfiske i Hålandsvatnet på inatur.
  • I Hålandsvatnet må også barn under 16 år kjøpe fiskekort. Se oppslag rundt vannet eller besøk facebook siden til Hålandsvatnets venner.
  • Informasjon og fiskekort får du også på Sport 1 i Randaberg sentrum eller Intersport Madla Amfi.

  • ​Vannet har til tider stor algevekst. Se informasjon fra kommune og grunneierlag i lenken under her for oppdatert informasjon om kvaliteten på vannet.

  All info om ferskvannsfiske i Stavanger kommune finner du her.

 4. Sandnes

  Reiser vi sørover fra Stavanger så finnes det utallige plasser å fiske langs kysten og i ferskvann. Vi viser noen muligheter og guider videre til andre nettsteder som tilbyr fiske:

  Fiskevann og grunneier/fiskekort SANDNES KOMMUNE:

  Vatn Fiskemuligheter Grunneier/fiskekort Telefon
  Stokkelandsvatnet GanddalFritt fiske med stang fra offentlig grunnSandnes kommune, Servicekontoret51336000  
  Bråsteinvatnet v/E39Fritt fiske med stang. Leie av båt, oter og garn etter avtalePaul Kyllingstad51672143
  Skjelbreidtjørn SvilandFritt fiske fra offentlig grunn ellers etter avtale  
  Seldalsvatnet og SvihusvatnetFritt fiske fra offentlig grunn i Svihusvatnet, ellers etter avtaleBjørn Inge Nordland 
  Geir I. Svihus 
  Lillian Nordland
  51672431
  51672454
  97062971
  TengesdalsvatnetFritt fiske med stang og oter fra offentlig grunnJæren Friluftsråd51667170
  Aurelitjørn og Trodlabergtjørn v/BynutenFritt fiske med stang fra offentlig grunn. For Aurelitjørn gjelder dette bare ca 115m i det sørvestre hjørnet.Sandnes kommune, Servicekontoret51336000
  Kyllesvatnet, Dybingen 
  Lutsivatnet
  Forenesvatnet
  Storavatnet
  Vatn
  Fiske med stang

  Ola Sægrov51680125
  Liavatnet (Imsvatnet)Fiske med stang. Leie av båt og garnLeif Ims 
  Sven Osaland 
  Oskar S. Ims
  51670835
  51670948
  51621102
  Eigelivatnet v/HorveFiske tillatt etter avtale med grunneierJon E. Svendsbø51669947
  Gramstadtjørn v/DalsnutenFritt fiske med stang fra offentlig grunnSandnes kommune, Servicekontoret51336000
  Frøylandsvatnet v/HommersåkFritt fiske med stang fra offentlig grunnSandnes kommune, Servicekontoret5133

  Her er oversikt over flere aktiviteter i friluft i Sandnes.

 5. Hunnedalen og Sirdal

  I Hunnedalen er det fritt fiske, i elven langs veien og i Hunnevatn opp mot Sirdal. Ikke de helt store, men det er lett å få dem på kroken.

  Elven Sira renner helt fra nord til sør i Sirdal, og her finner man mange fine fiskeplasser. Alle over 16 år må kjøpe fiskekort for å fiske i Sirdal. Både fiskekart og fiskekort kan kjøpes på Turistinformasjonen på Kvæven, GP på Svartevatn og Fjelbutikken i Suleskard. På Tonstad kan fiskekort kjøpes på Tonstad Motorservice. Fiskekort kan også kjøpes via SMS.

  Fiskekartet inneholder beskrivelse av syv områder i Sirdal. Njardarheim, Øyarvatn, Sira, Store Kvihei, Storavatn, Mydland og Øksendal.

  Stavanger Turistforening har for noen år siden laget en fin fiskebrosjyre med gode fisketips for hele regionen

 6. Jæren

  Jæren Jakt og Fiskelag disponerer en del fiskestrekk både på innlandsfiske og Laksefiske. https://www.njff.no/fylkeslag/rogaland/lokallag/jaeren/sider/Fiske.aspx

  På Jæren finnes det så mange muligheter, men vi kan gjerne trekke fram fisket langs riksvei 504, som går mellom Varhaug og Bue. Her finnes masse lett tilgjengelige vatn som har bra med fisk og inniblant stor fisk! Husk at medlemmer i NJFF, Jæren JFL har rabatterte priser på fiskekort😃
  Jæren Jakt- og Fiskelag Litla og Storemos

  Her finnes mange tips til gode plasser i Hå kommune: 
  Fiske i sjø og vann i Hå kommune
  Rogalands beste aurefiske

 7. Dalane

  Langs sjøen i Dalane er det et supert sjøfiske. Spesielt sjøørretfisket er viden kjent. I sjøen er det fritt fiske de fleste plasser, men pass på fredningssonene utenfor elvemunningene.

  I hele regionen finnes et utall vatn med bra ørretfiske. Her har Eigersund jeger og fisk et utmerket samarbeid med Dalane Miljø og ressurslag og Eigersund kommune. De har utarbeidet et felles fiskekort over store områder. Her kan du fiske bynært eller dra lengre ut i naturen og finne din private favorittplass. Ikke bli forbauset om det slenger på fisk over kiloen! Et lokalt tips: Brandalsvatnet!

  Kort kan kjøpes her og vil du enda lenger sør og østover finner du enda et slikt felles kortområde som dekker mange vatn i Lund og Sokndal.

  Vil du ha lokale tips og råd fra de de som vet hvor de store fiskene står😀, så tar du kontakt med de lokale NJFF lagene i regionen: Eigersund JFF, Sokndal JFF og Lund JFF.  Det er bare å melde seg inn i NJFF!

 8. Ryfylke

  I Ryfylke har vi hele 4 lokale NJFF jeger og fiskerforeninger: Strand og Hjelmeland JFF, Forsand JFF, Suldal JFL, og Sauda JFF, og link til deres tilbud finner du via hjemmesidene deres her: 

  For de som tar en titt på Inatur og søker seg opp på fiske i disse enorme områdene så det ørret i de aller fleste vann. Røye finnes også flere steder og spesielt i de større vannene og magasinene finnes alvorlig stor fisk! (Suldalsvatnet, Nilsebuvatnet, Blåsjø med flere.) Oppfordrer til å gå inn og søke seg aktivt rundt på nett i ryfylkeheiene. Forsand JFF selger for eksempel kort i Nilsebuvatnet. I Saudafjellene finnes det nydelig aure i Birkelandsfjella, Hustveit og flere plasser. Tips: Snakk med Intersport Sauda. De selger kort flere plasser i fjellet.

 9. Vindafjord og Tysvær
  Langs sjøen i Vindafjord og Tysvær er det et supert sjøfiske. De lokale jeger og fiskerforeningene jobber aktivt med bekkerestaurering for å sikre rekrutteringen av sjøørreten. I sjøen er det fritt fiske de fleste plasser, men pass på fredningssonene utenfor elvemunningene. I Vindafjord har VJFF satt opp en flott grillhytte og utarbeidet flott og lett tilgjengelig leirområde i Stokkadalen. NJFF-medlemmer låner også gratis båt og kano her om ønskelig. I vatnet finnes både ørret og røye. I store deler av kommunen er det nokså fritt fiske hvis du er, også i det store Vatsvatnet. I hele Vindafjord fra finnes det vatn med fin fisk. De fleste plasser tillater grunneier fiske, men spør gjerne lokale dersom du vil være 100 % trygg. Det er uansett en god regel.

  Lenger vest finner vi Tysvær. I de aller fleste vann i Tysvær kommune kan en fiske uten fiskekort. Her har vi også masse kyst og flott brakkvannsfjord å fiske sjøørret på. Helt gratis. Masse flotte lett tilgjengelige steder langs sjøen, for både bading og fiske. Det er tillatt å fiske fra kommunale områder som på Storavatnet ved Sandbekken. Her finnes flott ørret og røye, men en laks kan også slå på kroken her. Se hjemmesiden til Tysvær JFF om deres sjøørretprosjekt: ​

 10. Haugesund og Karmøy

  Du kan ikke unngå å dra til dette området uten å ha med sjøstanga. Langs hele kysten er det veldig godt fiske, og på vestsiden av Karmøy finnes flotte sandstrender med mulighet for å kombinere ferie med bading og fiske. Karmøy jeger -fisker- og naturvernforening er aktive forvaltere og driver bekkerestaurering og jobber for at bestanden av sjøørret skal tilbake på gammelt nivå.

  På øya finnes ellers tre fiskekortområder for innlandsfiske: Avaldsnes fiskekortområde og Vest og Øst Karmøy fiskekort område​r.

  Her finner du et nyttig fiskekart over Karmøy.

  I Haugesundsområdet finnes det fin fisk i mange vatn, blant annet er det gratis fiske i Eivindsvatnet, Skeisvatn, og Gåsavatnet. Førlandsvatnet, Krokavatnet, Kvalavassdraget har også fin fisk.

  Les mer i brosjyren.

  Ta gjerne kontakt med Haugesund og omegn jeger og fiskerforening for mer info.


Skitt fiske og god tur :)- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.