Småviltjakt Valevatn. 10.-16. sept. forbeholdt foreningene i NJFF, kortsalg fra 17. sept
Publisert 20.08.2019 12:18
Oppdatert 29.08.2019 09:13
Småviltjakt Valevatn. 10.-16. sept. forbeholdt foreningene i NJFF, kortsalg fra 17. sept
Oppdatering: Vi presiserer at dersom takseringsresultaene fra Hønsefuglportalen ikke er positive nok så vil dette få begrensinger for jakt innehværende sesong. Valevatn terrenget er som bildet viser primært høyfjell og det tas ut mest fjellrype, men i dype skjæringer og daler finnes også lirype. Årlig skytes det noe hare, og det oppfordres til å skyte rev. Bilder Tore Gilje
For de foreningene i NJFF Rogaland som ønsker å benytte terrenget mellom 10 og 16 september til Intro-opplæringsjakt, så gjelder det å ta kontakt med fylkeskontoret snarest for å avklare dager. Vi ønsker å spre opplæringsjakten på så stor flate som mulig over terrenget, slik at ingen ekvipasjer krysser hverandre og utfordrer sikkerheten.

​​​​Årets taksering i Valevatn terrenget er avsluttet og resultatet er sendt inn til Hønsefuglportalen for analyse. Deretter beregnes årets totaluttak før eventuelle kvoter og gjennomføring av kortsalg på terrenget bestemmes. 

Husk at dersom du vil jakte på valevatn så er det en fordel å være medlem i en lokal NJFF-forening. Da får du bedre priser på jaktkort på terrenget.

 

Vi håper å kunne legge ut kortsalg ca. 7 september på I-Natur også i år. Årets sesong blir neppe et helt bunn år, men det er større variasjoner i tetthet og populasjon i terrenget enn fjoråret. Hvis det åpnes for jakt blir det mulighet for å kjøpe dagskort som i fjor fra 17. september og utover.

Når det gjelder Statskog og årets tellinger i Sirdal så gjengis her fra en artikkel i Sirdalmedia denne uken:

«Vi holder nå på å analysere rypetellingene (takseringen) fra terrengarbeidet som er gjort i de forskjellige heiene i hele landet. Sånn det ser ut nå, er det bra med voksen fugl og mindre med rypekyllinger», sier Kristian Eiken Olsen i Statskog, regionansvarlig for jakt, fiske, friluftsliv i Sør-Norge.

Siste oppdatering 29/8 : Statskog stenger jakt i Njardarheim grunnet lav kyllingproduksjon.


Fem-seks kyllinger pr kull regnes som bra. Rypene kan få opptil 14 kyllinger, mens orrfugler ligger på åtte og større fugler som storfugl enda mindre. Eiken Olsen opplyser at det var en god kyllingproduksjon i 2018. Det hadde sammenheng med et veldig rikt år med smågnagere som mus. Da jakter rev, mår og annet smårovvilt på dem og lar rypekyllinger og annet småvilt være i fred. Jaktutbytte i fjor høst ble dårlig til tross for god produksjon, men det hadde sammenheng med svært dårlig vær. I år er det nesten ikke mus å finne i Sør-Norge. Da jaktes det mer på rypekyllinger. Dette er ikke overraskende. Sånn er de naturgitte forholdene og variasjoner fra år til år, sier Eiken Olsen.

Hvor mye jegerne kan høste dette året, er ikke avgjort enda. Takseringene må først analyseres av Nina ferdig i dataprogrammet, før Statskog kan si endelig tall til kvoter i årets jakt som starter 10. september. Vi forsøker å ivareta en god forvaltning, slik at vi kan få bygget opp en god stamme med voksen fugl, sier Eiken Olsen og legger til at med mer voksen fugl tåler vi mer variasjoner av kyllingproduksjonen


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.