Flere nye hundeinstruktører på gang i Rogaland!
TG
Publisert 20.08.2019 11:42
Oppdatert 22.08.2019 14:00
Flere nye hundeinstruktører på gang i Rogaland!
Deltaker Egil Reed demonstrer ettersøk for kursdeltakerne. Bilder Tore Gilje.
Det gror i jakthundmiljøet i NJFF Rogaland. Og lokalforeningene trenger nye instruktører. To Jakthund grunnkurs og et aversjonsinstruktørkurs er avholdt i fylket i sommer, nå håper vi at foreningene støtter opp om hundearbeidet lokalt framover. Utdanning av instruktører er en nøkkelfaktor.

​​​​​​​I mai avholdt NJFF Rogaland sammen med Haugesund OJFF det første Jakthund grunnkurset i fylket på flere år. Her fikk vi gjennom 7 ivrige medlemmer som på sikt vil utdanne seg innen aversjon, jakthunddressur og ettersøk i Ryfylke og Nord-fylket. Takk til Christina Svendsen som organiserte og styrte arrangementet i havn!


Her vi Line Søiland fra Jæren JFL og ES-valpen Cometdiadams Erro få teste interessen for levende fugl av Nils Otto Håra, erfaren fuglehundmann fra Stavanger og Rogaland JFF. Duetrening brukes til både stand og sitt - dressur.

I helgen 16-18 august var vi igjen samlet til nytt kurs i Egersund. Her møtte det fram 10 kompetente instruktørtalenter som fikk motivasjon til sin kommende instruktørkarriere i lokalforeningen med teori fra NJFFs nye og meget bra bok: «Dressur av Jakthunder» som kan kjøpes her: https://www.njffbutikken.no/no/artiklar/hund/index.html Boka anbefales (!) var den unisone tilbakemeldingen fra deltakerne!


På forespørsel om hvilken retning de forestående instruktørene ville ta videre fikk vi disse svar: Fuglehund dressur, ettersøksinstruktør, jakt-lydighet, ettersøk-lydighet, aversjonsinstruktør og flere kominasjoner pr person var gjennomgangsmelodien. Arne Havsø som leder hundeutvalget i Egersund og som stilte med hele 7 (!) kandidater fra Eigersund JFF på kurset var tydelig: «å satse på utdanning av instruktører i foreningen er grunnstammen i foreningsarbeidet! Uten kvalifiserte og motiverte instruktører, intet miljø, ingen nye medlemmer!» I Norge vokser antallet hunder i rekordfart, og vi i NJFF Rogaland må satse også på dette skal vi rekruttere..!»

Deltakerne hadde høy kompetanse innen egne felt og delte villig sin kunnskap ved å dele erfaring og trekke frem gode eksempler, demonstrasjoner og «god preik» som fylkesinstruktør Aversjon og kursholder Alf Reidar Eik la opp til. Takk til ALLE deltakerne for flotte bidrag!


Kurset jakthund Grunnkurs ( Studieforbundets kurs: 6231: https://www.naturogmiljo.no/studieplaner/6231 ) er et grunnleggende basiskurs kommende instruktører MÅ ha i bunn skal de ta steget videre på instruktørkarrieren. 

I NJFF Rogaland tar vi gjerne innspill fra foreningene om nye kurs. Vi planlegger flere jakthund grunnkurs dersom vi får tilbakemelding om behov, og samme med ettersøk, aversjon og dressur! Ta kontakt med hundeutvalget i din forening, eller fylkeskontoret. 

Og har ikke din forening et hundeutvalg? Start et da vel…der er det stort rekrutteringspotensiale for nye medlemmer!!​

​AVERSJONSKURSET I JUNI:

To kommende aversjonsinstruktører Christina Svendsen fra Haugesund OJFF og Jarle Johannessen, Strand og Hjelmeland JFF i gang med aversjonstrening på Hellvik. Dette er Eigersund Jff`s fine dressurområde for hunder som skal lære respekt for sau. Takk til grunneiere og saueeigere som stiller sine dyr og områder til disposisjon for NJFF`s viktige arbeide! Og det er mulig for alle hunderaser å få avvent sin interesse for å jage sau. Enkelte raser kan ikke sertifiseres dessverre, som eksempelvis polare raser og kamphunder. 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.