Regionsamlingene 2020 samlet over 80 personer på 3 kvelder
Publisert 05.02.2020 16:01
Oppdatert 05.02.2020 17:56
Regionsamlingene 2020 samlet over 80 personer på 3 kvelder
Naboforeninger diskuterer samarbeid
Slike regionale samlinger er svært nyttige. Det ble klokket inn 84 personer til sammen fordelt på 3 steder i år, og dette er vi svært fornøyd med! Takk til dere som møtte opp for info, relasjonsbygging, diskusjon, spørsmål og en god prat.

​​​​​​​​

Årets runde startet på Jørpeland 27/1 med foreningene, Stavanger RJF, Strand og Hjelmeland JFF og Forsand Jff. Her kom det 20 personer totalt, og det ble god dialog i litt for trange lokaler på Verkshotellet. Det gikk heldigvis bra, kjøttkakene var gode, og mange viktige og sentrale tema fra både Foreningene, Fylket og Forbundet ble gjennomgått, og flere viktige saker debattert. Som Sjøørretprosjektet, kvinnearbeidet, blysaken, fremtidens løsninger vedr medlemsskap i NJFF, og ikke ble det henvist til og oppfordret til økt satsing på sosiale medier. Samt at foreningene må tørre å søke på midler! Og mye mer. Å søke midler i NJFF er ikke vanskelig! Og penger løser problemer når man skal arrangere noe for medlemmene. Triggercampen vår for ungdom 12-17 år ble nøye gjennomgått.

Videre havnet vi i Bjerkreim dagen etter sammen med Jæren, Sokndal, Eigersund og kveldens arrangørlag, Bjerkreim. Her kom 26 personer totalt. Kjempegod mat og god stemning. Her gikk dialogen friskt utover kvelden. Naboforeninger fant tonen og la planer sammen, spørsmålene kom lett over bordet til fylkets representanter, og vi gikk over tiden der ja.. Men som Jonse (leder i Bjerkreim) sa: «Det aksepteres under tvil»! 😃Her ble Fylkesinstruktørene oppfordring om å engasjere seg i «sine instruktører» og hjelpe dem som trenger det i gang på en positiv måte. Det kom ønsker om mange typer kurs og dette med oppdateringer ble debattert. Triggercampen brakte fram spørsmål. Hundearbeidet: Viktig satsing for Eigersund, og det rører seg mye i foreningene nå. Det ble oppfordret til kursing fra fylket i hundedressur, skyteinstruktørkurs, og ikke minst gevirdømming i lokalforeningene som aktivitet etter avsluttet jakt ble et tema. Hvem kan dømme i Rogaland? Info kommer fra fylkeslaget: Ja vi har en dyktig dommer i Tysvær i fylket! Hilmer Hermansen. Se kontaktinfo nederst etter teksten.


Siste kveld ble avholdt på Nesheimstunet i Vats med 38 menn og kvinner. Kjekk plass og flott vertskap. Her ble mange av de samme sakene debattert som i de andre regionene. Haugesund ytret stort ønske om samarbeid på tvers av foreninger innen hundearbeidet, og spesielt fuglehundaktiviteter. De oppfordret til å lage opplegg sammen, på tvers av foreningene og til samme kostnad for alle uansett hvilken forening de tilhørte. Spennende å se hva det kan avstedkomme. Det ble en liten diskusjon rundt lovverk/regler for sjøørretfisket i sjø. Regelverket står på Miljødirektoratets sider, men kyndige og oppdaterte folk i salen kunne enkelt finne flere hull i regelverket som kan bidra til ulovlig fiske. Dette burde NJFF ta tak i og være sin informasjonsplikt verdig og tydeligjøre mye sterkere i egne informasjonskanaler. Foreningene presenterte seg: Skytingen står sterkt på Karmøy. Kjempegod økonomi, gode systemer, og mye aktivitet på banene hele uken gjennom. Foreningen går godt! Ny flott haglebane i Haugesund, med klubbhus og fine sidelokaler gir håp om en ny «storhetstid» i tradisjonsrik forening som har vind i seilene på mange felt nå. I Tysvær har de hatt sjøørretprosjektet, men også hatt imponerende mengder av andre aktiviteter. Anbjørn fikk bare nevnt bruddstykker. Vindafjord jobber veldig aktivt og bra med ungdom, og er kjempedyktige på sosiale medier!  I Sauda er det er sterkt og aktivt jakt og elvefiske miljø. Det samme i Suldal! Alt i alt, et flott aktivitetsnivå hos alle nå. Under alle foreningenes presentasjoner kommer det fram så mye kreativitet at det er imponerende! MIN FORENING, og ikke minst Triggercampen ble igjen en snakkis.  Og Anita, Ungdomsleder i Vindafjord og i arrangørkomiteen har allerede startet rekruttering av barn og unge til påmelding, samt lager infomøte med foreldre denne uken.

På vegne av oss i fylket som har reist rundt og pratet og lyttet til dere, aktive i våre dyktige lokalforeninger: Takk for at dere stilte opp, og tok imot oss. Vi lærer mye av dere, og håper dere også sitter igjen med noe etter noen timer i lag. Neste gang vi snakker med mange av dere er på Årsmøtet 14. – 15. mars. Velkommen der.

Under her følger linker til de fleste innleggene som ble presentert disse kveldene.


Samle foredrag regionsmøte 20.pptx

I Rogaland har vi en svært aktiv gevirdommer som driver på privat basis:

Han er ikke engasjert av fylket, men foreningene kan kontakte ham direkte dersom de ønsker å arrangere klubbkvelder med gevirbedømming.  

Jaktutvalgsleder i Tysvær JFF: Hilmer Hermansen

Hermanse8@hotmail.com 48129907
Ellers: Njff inviterer i 2022 til kombinert dommerkurs og oppdatering (på Flå) dersom noen av foreningene våre ønsker å fremstille egne kandidater for utdanning av gevirbedømming 

Arbeidsprogram 2, 2020 NJFF Rogaland- drift edit 1201.docxhos NJFF.​

Friluftsveileder_regionssamling_2020_Nordfylket.pptx

Program regionsamling.docx

Trigger camp 2020 info regionsamlinger.docx

Trigger camp PP.pptxKontaktliste folk Triggercamp.xlsx

logo Trigger camp.jpg

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.