Velkommen til laksefiske i Sørelva!
Publisert 08.06.2018 23:45
Oppdatert 14.06.2018 19:24
Velkommen til laksefiske i Sørelva!
15. juni er det igjen klart for laksefiske i Sørelva. Det er gjort en del endringer og nye ting er påkrevd, så sett deg godt inn i årets fiskeregler før du går i elva.

​​​​

Det var stort fiskepress i Sørelva i fjor, og HOJFF har i år samarbeidet med Vindafjord JFL og Tysvær JFF om forvaltning av foreningenes soner i elva. Blant annet er det utarbeidet felles fiskeregler og kart som gjør det enklere å orientere seg i elva. Begge deler finner du nederst i saken.

Det er en del endringer og nye krav i fiskereglene, så sett deg grundig inn i reglene før du går i elva. Du kan denne sesongen fiske 2 laks per døgn. Sesongkvoten er fortsatt 5 laks per fisker, men nytt av i år er at dette gjelder for alle NJFF-sonene samlet. Det er påbudt å bruke tang og knuteløs håv, og fra 15. juli skal all villfisk over 100 cm settes ut igjen. For å nevne noe.

Med forvaltning som bakgrunn har HOJFF i år valgt å selge sesongkort kun til medlemmer og sidemedlemmer. Vil du bli medlem eller sidemedlem, går du inn på hojff.no, klikker på bli medlem, deretter bli lokallagsmedlem og følger instruksjonene videre.

Sesongkortet koster 1.200 kroner + 500 kroner i depositum. Døgnkort koster 200 kroner for NJFF-medlemmer og 400 for ikke-medlemmer. Barn og unge til og med 18 år får fortsatt fiske gratis, men må som tidligere hente ut fiskekort og levere fangstrapport.

Årskort selges ikke på inatur.no, men kan kjøpes hos de andre fiskekortselgerne våre: Etne Camping, Salar Sport, Baardsen på kaien og MX-Sport Raglamyr. Dugnadskortene hentes og betales hos Salar Sport. 

Husk å ha medlemsnummeret klart når du skal kjøpe fiskekort, og er du eldre enn 16 år må du ha betalt fiskeravgift. Fiskeravgiften finner du her: http://fiskeravgift.miljodirektoratet.no/betal​

Fangstrapport er pålagt alle fiskere, og er viktig for forvaltningen. Foreningen må levere rapport og statistikk hver sesong, så husk å levere fangstrapport seinest 2 døgn etter fiskeslutt. I fjor var det svært god tilbakemelding fra de som fisket på HOJFFs soner, og vi satser på at det blir like bra i år! Manglende fangstrapport medfører blant annet tap av depositum. Å føre opp fangsten på laksebørsen gjelder ikke som fangstrapport.

Da gjenstår det å håpe på nok regn og gode forhold 15. juni og resten av sesongen. Skitt fiske!​

Fiskeregler for Sørelva 2018 - endelig versjon.docx

Fiskekart Sørelva 2018.pdf- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.