Velkommen til laksefiske i Sørelva!
Publisert 09.06.2020 17:30
Oppdatert 15.06.2020 12:40
Velkommen til laksefiske i Sørelva!
15. juni er det igjen klart for laksefiske i Sørelva. I år er HOJFFs fiskerettigheter delt opp i to vald, og det blir begrenset salg av dagskort. Alt kortsalg og rapportering skjer på Elveguiden.no.

​​​Det er som vanlig endringer i fiskereglene, og det mest gledelige er at all villaks over 90 cm skal settes ut igjen hele sesongen. Det er også krav om at man skal rapportere null-fangst. Dette er nå lagt inn som et alternativ på rapportering. Dersom du ikke melder inn fangst eller 0-fangst innen 24 timer etter fisket er over, vil du få purring på mail om dette. Leveres ikke fangstrapport inn da, vil kontoen din bli sperret til rapport er levert.

Alt kortsalg og rapportering skjer på Elveguiden.no. Er du ikke registrert der, er det lurt å gjøre det før sesongen starter. Elveguiden har også lansert en app som anbefales å legge inn på mobilen i tillegg. Der er første valg fangstrapportering.

HOJFFs fiskerettigheter er i år delt i to vald – vald 1 og vald 2 ­– med valdskille ved brua på Rygg. Det er ikke sammenhengende fiske mellom alle sonene i valdene, så man må ha kartet tilgjengelig for å være sikker på å fiske på sonene HOJFF leier. Øvre og nedre del er merket.

Fiskekortene finne du enten ved å søke på Sørelva eller gå inn på Etneelvo og klikke på finn vald og kjøp fiskekort. Eller du kan klikke her: https://elveguiden.no/no/vald/sorelva-hojff-vald-1-og-vald-2?tabType=aboutbeat

Fisketiden er i år som resten av Etnevassdraget fra kl. 18.00 til 17.00, med en times hvile av elva før neste døgn starter. 15. juni starter døgnet kl. 00.01, og 15. august avsluttes sesongen kl. 24.00.

På grunn av kostnadene er prisen økt til 1.800 kroner for sesongkort for HOJFF-medlemmer. I år har vi igjen åpnet for sesongkort for ikke-medlemmer, og der er prisen 2.500 kroner.

Døgnkort er som i fjor 200 kroner for NJFF-medlemmer og 400 kroner for ikke-medlemmer, men det er satt en begrensning på 5 kort per vald per døgn. Så her er det først til mølla som gjelder.

Skjermgrab fiskekort.PNG

Når du kjøper døgnkort velger du dato, legger inn antall og klikker neste. Da kommer du til info om priser der du haker av for medlem eller ikke medlem før du går videre. Du kan booke kort for hele sesongen og betale under ett i handlekurven. Elveguiden tar 20 kroner per kort, og det blir automatisk lagt på kortprisen.

Fangstkvoten på 5 laks totalt for hele sesongen gjelder også i år. Døgnkvoten for hver fisker er 1 laks per fiskedøgn per vald. Fangst- og døgnkvoten gjelder for hele Sørelva i henhold til fiskereglene, som alle fiskere plikter å sette seg inn i før fisket starter.

Skitt fiske!

Fiskereglar for Etneelva og Sørelva 2020 pdf.pdf

Valdkart Sørelva.pdf


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.