Velkommen til årets laksefiske i Sørelva!
Publisert 12.06.2019 23:58
Oppdatert 17.06.2019 17:39
Velkommen til  årets laksefiske i Sørelva!
15. juni er det igjen klart for laksefiske i Sørelva. I år er det en del nye ting å forholde seg til. Som kortsalg og fangstrapportering på Elveguiden.no. Noen endringer i fiskereglene er det også, blant annet på kvoter og hviletid, så sett deg nøye inn i disse og den nye soneinndelingen. Skitt fiske!

​​​​​​VIKTIG! På grunn av den ukjente laksesykdommen som stadig sprer seg til nye elver, er det ekstemt vikitig at fiskerne desinfiserer utstyret sitt før det brukes i en ny elv. Så sving innom Etne Camping og gjør det før du begynner fisket! Og husk å registrere desinfiseringen(e) på profilen din hos elveguiden.no.

Dersom dere ser eller fisker syk laks, meld straks fra til Mattilsynet på https://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/varsle_oss/?


Etne Elveeigarlag har vedtatt at all fangstrapportering skal skje via Elveguiden.no. Det er også krav om at man skal levere fangstrapport selv om det ikke blir tatt fisk. Nytt for Sørelva i år er at elva er delt inn i soner. Fiskekortet gjelder for HOJFFs strekk samlet, men du MÅ rapportere hvilken sone fangsten er tatt. Så det kan vær lurt å ha med seg en print av sonekartet i vadejakken eller fiskeveska. 

Nederst i saken finner du både fiskeregler og sonekart.

For at fiskerne skal slippe dobbeltarbeid med rapportering, har HOJFF valgt å flytte kortsalget til elveguiden.no. Dette medfører også at det kun blir salg av kort på nett. Logg inn å elveguiden.no, velg​​ FINN FISKE, søk på Sørelva, så er det bare å velge kortalternativer.

Prisene er 1.500 kroner for sesongkort, som man må være HOJFF-medlem for å få kjøpe. Døgnkort: 200 kroner for NJFF-medlemmer og 400 kroner for ikke-medlemmer. På døgnkort må du klikke på pilen under døgnkort for medlemmer for å få opp ikke-medlemmer-alternativet.​

Fangstkvoten på 5 laks totalt for hele sesongen gjelder også i år. Døgnkvoten er redusert til en – 1 – laks per døgn. Døgnkvoten gjelder for hele Sørelva, og ikke sone for sone. Sonene er i år kun for rapportering.

Helt til slutt: Slipp ungdommen fram! I år er det Villaksen år over hele verden. I den anledning arrangerer HOJFF i samarbeid med Vindafjord JFL laksecamp for ungdommer mellom 12 og 18 år kl. 17.00 lørdag 29. til kl. 17.00 søndag 30. juni. Dette døgnet vil Sørelva være reserverte for unge, kommende laksefiskere. Det vil ikke bli solgt dagskort dette døgnet, og vi oppfordrer fiskere med sesongkort til å vise hensyn og la ungdommen få god plass i elva.

Fiskeregler for Etnevassdraget 2019.pdf

Sonekart Sørelva 2019.pdf

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.