Info fra Jakt og Viltstellutvalget i JJFL.
Publisert 04.02.2021 23:41
Oppdatert 04.02.2021 23:41

Det gjelder bruk av jakthunder i våre terreng. Bruk av drivende hunder i terrengene skal følge jakttiden på den arten som hunden jager. Det vil si at hunder som jager rådyr og hjort ikke skal brukes etter 24. desember og hunder som jager hare skal ikke brukes etter 28. Februar.  Brukes det drivende hunder på hare eller rev i våre terreng, så er det eiers ansvar at disse hundene ikke jager rådyr eller hjort. Overtredelse av dette vil få konsekvenser.

Det er spesielt viktig at dette blir overholdt i disse kalde tider, rådyr og hjort trenger nå fred fremover for å komme seg gjennom den meget kalde perioden som vi har hatt siden tidlig januar. Rådyr kan kun ta til seg flytende vann og siden det meste er fryst nå så går de på sparebluss.

På grunn av den kalde perioden som vi er i stanser vi også jakta på rugde i terrengene våre. Rugda er i grunn en trekkfugl som trekker lenger sørover i Europa om vinteren, men hvert år så overvintrer en del fugl i våre trakter. Disse er ikke skapt for den kulden vi har nå og sliter veldig i disse dager. Derfor skal fuglehunder holdes i bånd i JJFL sine terreng.

Fredningsperioder som romjul og påske gjelder også for trening av jakthunder.

Med vennlig hilsen Jakt og Viltstellutvalget JJFL.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.