Kurs: Feltkontroll av hjorteviltkjøtt
Publisert 27.05.2019 21:30
Oppdatert 14.06.2019 22:42
Kurs: Feltkontroll av hjorteviltkjøtt
Benytt anledningen til å bli med på kurs i felkontroll

​​​Kursinformasjon: Feltkontroll av hjorteviltkjøtt 

Nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt har åpnet for at en person på jaktlaget kan kontrollere og gi erklæring på jaktlagets kjøtt, etter å ha deltatt på dette kurset. Kjøttet kan da leveres til lokal detaljist, i tillegg til sluttforbruker og viltbehandlingsanlegg. Mulighetene er nå en enklere og rimeligere omsetning, som samtidig er trygg og sporbar. Mattilsynet er svært tilfreds med ordningen og reduserer sin kontroll på jaktlagets kontrollsted. 

Hensikt 

Kurset skal gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til Feltkontrollør av hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøtt og å øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt innen flere sektorer. 

Målgruppe 

Personer som skal foreta Feltkontroll av hjorteviltkjøtt og andre interesserte. Kursbevis kun til erfarne jegere (min. 5 år hjorteviltjakt) med slakte-erfaring (min. 20 stk. hjortevilt) 

Sentrale emner 

Målsettinger. Lovgivning og administrative bestemmelser. ​Kjøttkvalitet. Kvalitetsheving, verdiheving og verdiskaping. Sykdommer og skader. Bakterier, virus og sopp. Miljøforurensning. Helsefare. Kjøtthåndtering og hygiene i praksis. Lokaler til slakting og lagring. Rutiner vedrørende feltkontrollører og feltkontroll. 

Kursansvarlig 

Kursleder og foreleser, Skogkurs, Arve Aarhus Veterinær fra Mattilsynet 

Sted og tid 

Hiorthuset - Kiellandsstien 26, 4045 Hafrsfjord Lørdag, 8. juni. 2019. Kl. 10.00 - 18.00. 

Økonomi 

Kursavgiften på kr 2 300,-, inkludert mat og kursmateriell, betales ved påmelding. 

Påmelding 

Påmelding via internett på Skogkurs hjemmeside, bruk linken​.

- Annonse -
Min personlige skytebane
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.