Ørretfiske for jenter mandag 10/5 kl 17:30
Publisert 02.05.2021 18:52
Oppdatert 02.05.2021 18:53
Ørretfiske for jenter mandag 10/5 kl 17:30
Hei! Da begynner det endelig å våres, isen er forsvunnet og ørreten har begynt å vise interesse for det vi hiver uti for å fange den!


De som har lyst til å bli med på en felles fisketur for jenter i NJFF er hjertelig velkomne. Vi møtes på p-plassen ved Søylandskiosken klokka 17:30 og kjører videre derfra i retning glattkjøringsbanen. Det er viktig at du sender meg en SMS med navnet ditt, slik at jeg vet hvem som blir med.

Du kan fiske både med sluk, makk og flue, og det er mulig å få litt instruksjon om det trengs.

Sluk: Slukvekt 5-12g er passelig i området. Snøreklasse som passer er 0,20-0,30mm for monofilament (glatt vanlig snøre) og helt ned til 0,12 i multifilament (fletta snøre). Tips: se på bruddstyrken, den bør være over 1,5kg på dette fisket. På stanga står det kastevekt, den bør passe til slukvekta. Står det 15-40g vil det være vanskelig å kaste de letteste slukene. Ideelt står det 5-30g på stanga. Sølvkroken spesial og møresilda er gode sluker, spinner er også bra. Farger som sølv og kobber sammen med rødt, blått og grønt fungerer ofte, lurt å ha med litt forskjellig.

Makk: Her kan du fiske med dobbe eller med søkke. Når det er vind er min erfaring at dobben fort flyter inn mot land. Små kroker, #6-#8 er greie.  Makk fra hagen eller kjøpt virker like bra. På XXL koster makk (og maggot til isfiske)omtrent ½-parten av andre steder. Et par blyhagl på lina ned fra duppen kan funke bra.

Flue: Smak og behag avgjør hvilken snøreklasse du vil bruke. #7-#8 er allround, og passer også til sjøørret og lett laksefiske. #4-#6 er hovedsakelig til lettere fiske. Snøreklassen tilsvarer det som står på stanga. Det er viktig at snøret ikke er for lett, det er en vanlig årsak til at det er vanskelig å få til gode kast.

Flytesnøre eller Intermediate passer godt, husk at du også trenger noen meter fortom  (nok til å bytte/ erstatte ved knuter osv.). Til fortom er det vanlig å bruke monofilament snøre, anbefaler 0,18-0,25 her.

Tips til fluer: Nymfer, for eksempel Montana, fasanhalenymfe, hareørenymfe. Våtfluer, for eksempel zulu, zulu silver, red tag, march brown. Tørrfluer, for eksempel Royal Coachman og muddler. Størrelse på fluene bør være nede i #10-#12 eller mindre (omvendt av logisk i krokstørrelser, så #14 er mindre!)

Jeg bruker ofte en opphengsflue når jeg fisker med sluk. Det øker sjansen for fangst. Da fester jeg flua på snøret ca. ½ meter over sluken.

Frivillig: Sannsynligvis fisker vi i et privat vann like ved avkjøringen fra E-39, der er det fin ørret. Jeg pleier gi bonden litt godt å drikke som takk. Hvis du vil bidra med 20-30kr til dette er det fint, men det er helt frivillig. Du kan vipse meg i så fall.

Utstyr ellers: Matpakke, drikke, sitteunderlag. Kniv/saks/snørekutter. Pose til eventuell fangst, nok klær, solbriller/ vernebriller ved fluefiske, støvler eller vanntette sko.

Gleder meg til å se dereJ

​For kvinneutvalget i SRJF,

Lise Dalen, mob.nr. 915 30 181

- Annonse -
Min personlige skytebane
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.