På fuglejakt i Sverige
Publisert 08.02.2016 17:51
Oppdatert 07.03.2016 15:58
25. august starter jakta på skogsfugl og rype i Sverige. Mange nordmenn drar over grensa for å forlenge sesongen, men det er et par ting man må huske før man jakter hos "söta bror".
På fuglejakt i Sverige
Foto; Eskil Pettersen

​​Svensk jegeravgift

Den svenske jegeravgiften/statlig jaktkort må betales. Dette gjøres på ​Naturvårdsverket​. Dette tilsvarer den samme jegeravgiften som vi betaler her hjemme. 

Deklarering av våpen

​For å medbringe våpen over grensa må disse deklareres med Tullverket. Her kan det være en fordel å ha europeisk våpenpass, men det er ikke noe krav. ​Hos Politiet finner man det som trengs  for å skaffe europeisk våpenpass. ​Deklareringen kan skje på internett og det er viktig at man husker å melde hjemkomst senest 20 dager ​etter man har forlatt Sverige. Deklareringen skjer på www.tullverket.se.

Hunder over grensa

Mattilsynet har innført strengere regler fra 1. mai 2013 med krav om at alle hunder som har vært innom i Sverige, må behandles mot revens dvergbendelorm. Dette er en konsekvens av at revens dvergbendelorm er påvist i Sverige. Slik behandling skal bevitnes av veterinær. I tillegg skal hunder som tas over grensa til Norge være ID-merket og ha eget pass. Les mer på Mattilsynets nettsider​ eller gå direkte til forskriften.

Ettersøk

Fra 2012 kom det krav at alle som jakter fugl i tidsrommet èn time etter solnedgang og èn time før soloppgang må medbringe hund som apporterer eller markere nedskutt fugl.

17 § Jaktförordningen:

Vid jakt efter ringduva, gäss eller änder ska en hund som kan apportera eller markera nedskjuten fågel medföras. Vid jakt efter övrig fågel ska en hund som kan apportera eller markera nedskjuten fågel medföras under tiden mellan solens nedgång och en timme före solens uppgång. 

Les hele paragrafen og finn mer informasjon på ​www.jagareforbundet.se

​For mer informasjon om jakt i utlandet se NJFFs Jakt i utlandet.


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.