Fullt hus på foredraget om artsfiske i Trondheimsfjorden
Publisert 08.02.2016 13:40
Oppdatert 07.03.2016 14:28
Drøyt 50 personer fant veien til HIL klubbhus i Hommelvik da fiskebiolog og artfisker Bjørn Florø-Larsen holdt foredrag om artsfiske i Trondheimsfjorden.
Fullt hus på foredraget om artsfiske i Trondheimsfjorden

​Bjørn Florø-Larsen er en ivrig og kunnskapsrik artfisker. I tillegg til å ha fiske som hobby, har han også en mastergrad fra NTNU innenfor samme felt. I 2011 skrev han masteroppgave med tittelen: "Tidlig livshistorie hos dverg- og kannibalrøye (Salvelinus alpinus (L.)" - lektyre som må anses for de meget spesielt interesserte. Men kombinasjonen av fagkunnskap og fiskegalskap gjorde utvilsomt sitt at foredraget ble en sprudlende forestilling med mange tilløp til latter blant de mange tilhørerne.
P1000503.JPG
Florø-Larsen viste bilder og fortalte historier om (for de fleste ukjente) fiskearter som blåkjeft, panserulke, glasskutling, blålange og kloskate. I Norge finnes det mellom 160-170 ulike arter fiske, og Bjørn har per dags dato tatt 119 av dem. Målet hans er 150. Han fortalte blant annet med stor innlevelse om adrenalin-rushet han føler når han får en sjelden fisk på kroken etter å ha prøvd og spekulert på HVORFOR den ikke biter på kroken i dagesvis. F.eks. skolesten. Dette var en fisk som ingen hadde fått på stang før Florø-Larsens intense studering av tidevannstabellen kombinert med nøye overveielser av hvor mange meter over bunnen agnet skulle sitte, gjorde at han ENDELIG fikk denne arten på kroken!

skolest.jpg

Tilhørerne fikk også mange tips til utstyr, agn og steder for ulikt fiske. Det nye, hotte på fiskefronten nå er vindusfiske. Da går man på natta i fjæra med et "vindu" (slags undervannskikkert) og hodelykt og finner fiskene i fjæra før man prøver å lure dem på kroken. Det varer vel ikke lenge før vi ser adskillige hodelykter lyser i fjærasteinan forskjellige steder i Malvik kommune.

Her kan du for øvrig se filmene om artsfiske som Florø-Larsen laget for TV-ADRESSA:

http://www.adressa.no/tv/?id=31224

http://www.adressa.no/tv/?id=31227

http://www.adressa.no/tv/?id=31304

http://www.adressa.no/tv/?id=31306

http://www.adressa.no/tv/?id=31413

http://www.adressa.no/tv/?id=31414


Og her finner du bloggen til Nidaros Kystmeitelag: http://nidarosiensis.blogspot.no//


NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.