Æresmedlem Siggen Tønnesen gikk bort i går
Morten Imbsen
Publisert 07.01.2021 19:20
Oppdatert 07.01.2021 19:20
Æresmedlem Siggen Tønnesen gikk bort i går
Utdeling av æresmedlemsskap til Siggen i 2014
Æresmedlem Siggen Tønnesen døde i går 06. jaunar 2021. Et hjerte som banket for Trondheim Jeger- og Fiskerforening har sluttet å slå.


Det er med sorg vi i går mottok budskap om at vårt æresmedlem – vår egen Siggen Tønnesen, i dag tapte kampen mot kreften.

Siggen var en bauta i TJFF. Siden han tok på seg sitt første verv i 1998, har han vært fast inventar på skytebanen. Alle som var innom banen – enten på fast basis eller mer sporadiske besøk, hadde en relasjon til denne pratsomme, kunnskapsrike og hjertevarme mannen. Siggen var gjerne den første man traff når man kom på skytebanen. Han hadde fast plass i sekretariatet, hvor han administrerte det meste av kjøp og salg. Han hadde ansvaret for salg av skudd, duer og kioskvarer, og det var også Siggen som sto på kjøkkenet når TJFF tok på seg arrangement med matservering. Med erfaring fra restaurantbransjen klarte Siggen å trylle fram de utroligste retter på det spartanske kjøkkenet i klubbhuset. Til og med vannforsyningen til klubbhuset var det han som sto for, i alle de årene vi ikke hadde innlagt vann..!

Siggen var et utpreget ja-menneske og en ildsjel av den aller mest glødende typen. Han stilte alltid opp, uansett tid på døgnet eller hva som skulle gjøres. Han var også en av klubbens trofaste instruktører – både på skytedager og på jegerprøvekurs, og delte villig sin kunnskap og sine råd med alle som ville lære. Mange av klubbens medlemmer har opplevd utvikling og progresjon som skyttere og jegere på bakgrunn av Siggens veiledning. For sin innsats, ble han i 2014 hedret med æresmedlemsskap i TJFF.

Skytestevner satte han også pris på, og han deltok i konkurranser på både lokalt og nasjonalt nivå. Noen ganger klinket han til med skikkelig gode serier, men det var kanskje det sosiale fellesskapet på skytestevnene som lokket aller mest. Siggen var en sosial kar, som bød på seg selv og skapte god stemning rundt seg.

Siggen elsket å jakte, og benyttet enhver anledning til å komme seg til fjells i godt selskap med sine kjære gordonsettere. Han var også raus til å invitere med seg gjester på sine jaktturer, og var en fantastisk turkompis som gledelig viste fram sine jaktområder. Mange i utvalget har både gode og artige historier fra disse turene. Det var en stor sorg for ham da sykdommen for noen år siden festet grepet, og hindret ham i å utføre sin store lidenskap.

Vi vil huske Siggen som en lojal, raus, varm og inkluderende kar, som har satt dype spor. Han vil etterlate seg et stort tomrom i TJFF.​


- Annonse -
Axel Bruun
Jakt og Fiske skolen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.