Har du husket alt til høstjakta?
Kristin Therese Gustafson
Publisert 06.09.2018 14:51
Oppdatert 06.09.2018 14:51
Har du husket alt til høstjakta?
Dette må du huske på under jakta

Våpenkort, eller en gyldig utlånserklæring når du har med deg våpen eller ammunisjon. For hagle som du har ervervet på lovlig vis før 01.10.1990 må du enten ha med gyldig jegeravgiftkort eller våpenkort på andre våpen.

Dokumentasjon på betalt jegeravgift. Om du jakter storvilt må du i tillegg dokumentere bestått storviltprøve.

Under transport skal våpen være tomt for ammunisjon og nedpakket i futteral, dette gjelder også under transport i bil. Forlates bilen uten tilsyn må du ta med vital del. Våpenet skal ikke ligge synlig i bilen.

Bor du på hytte eller i ubebodd hus under jakta er det tillatt å oppbevare våpen og ammunisjon under forsvarlig tilsyn. Det er ikke krav til våpenskap. Våpenet kan etterlates i hytta / huset i kortere fravær dersom vital del tas med.

Rypejegere i størsteparten av landet kan glede seg over god produksjon og tetthet av ryper i fjellet. Det rapporteres også om at skogsfugljegere også kan få en veldig god høst mange steder.

Det ser ut at både ryper og skogsfugl har taklet den rekordvarme sommeren riktig så fint. Du kan sjekke ditt område på http://honsefugl.nina.no/Innsyn/

Skitt jakt!

- Annonse -
Axel Bruun
Jakt og Fiske skolen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.