Hva med å ta en familieutflukt og prøve isfiske!
Kay-Arne og Kristin
Publisert 13.03.2019 21:25
Oppdatert 13.03.2019 21:26
Hva med å ta en familieutflukt og prøve isfiske!
Sånn kan det se ut etter en dag på isen. Foto Kay-Arne Olsen
Isfiskesesongens beste tid er over oss, sola står høyere på himmelen og den begynner og varme. Perfekt for å komme seg ut og nyte finværet!

Dagene blir lengre og fisken under isen er mye mer aktiv en den var rundt juletider. På tidligvinteren står ofte fisken dypt og den kan være vanskelig og finne, nå på våren trekker den inn mot land og du finner ofte ørreten inne på et par meters dyp.


Skal du fiske ørret i påska må du prøve mormyska fiske på grunt vann. Mormyska fiske er et aktivt fiske der du sitter og rister på stanga forsiktig så den lille «bly» kroken danser over bunnen. Denne agner du med 3-7 maggot.

Av «By nære vann» som kan anbefales til familiefiske er Tømmerholtdammen i Estenstad marka. Dette er et fint vann med en fin bestand av ørret fra 150-300 gram, større fisk forekommer.

I Malvikmarka er det vært og ta en tur til Lautjønna.

I Bymarka har en flere vann og velge i. Leirsjøen er et vann med mye ørret og røye. Fiskene er ikke så store, men de er mange! Fiske rundt «Gibraltar» er ofte godt. 


I Blomstertjønna på Skistua setter TOFA ut mye stor og fin ørret flere ganger i året. Her er det mulig og fange ørreter på flere kilo, så husk og bruke utstyr som tåler stor fisk.


 Det samme fiske kan du ha i Trollavassdraget, her er det mulig og fange virkelig stor ørret. Hestsjøen på Ringvoll er et småfiskvann med lett adkomst fra parkeringsplass, fisk til venstre for stupetårnet mot utløpsbekken. Husk fiskekort vis du skal på tur, barn under 16 år fisker gratis. Det er døgnkvoter på TOFA kultiverte vann. Se TOFA hjemmeside for info om utsalgssteder for fiskekort eller kjøp ditt fiskekort på www.inatur.no. (søk TOFA). 

Hvis du ønsker å kjøre en timestid fra Trondheim er det flere gode fiskevann på Hølonda. Her kan Gaustadvatnet nevnes, her er det både ørret og røye i variert størrelse.


 I Orkdal er det Gangåsvatnet som er folkevannet, her er det mye små røye og noe ok ørret. Husk at isen på fiskeplassen ved ut-oset kan være skummel på våren. I Agdenes er det Utnesvatnet som kanskje er det mest kjente vannet med ok røye. 

 Ellers kryr det av gode fiskevann rundt om kring hvis en bare leter litt. Mange vann i «nærområdet» huser også stor fisk som disse her:
Har dere lyst til å prøve isfiske så har Tjff det dere trenger. Vi har 3 sekker med isfiske utstyr som vi låner ut gratis til våre medlemmer. Ta kontakt med Kay-Arne på tlf 95230510 for å låne utstyret. Ikke medlemmer må betale et depositum.

Dette er en fantastisk aktivitet som passer for hele familien. Skitt fiske!


- Annonse -
Axel Bruun
Jakt og Fiske skolen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.