Introkurs i laksefiske med foredrag om laks og laksefiske.
Kent Terje Stegavik
Publisert 13.05.2019 18:12
Oppdatert 13.05.2019 18:14
Introkurs i laksefiske med foredrag om laks og laksefiske.
Våren går snar over i sommer og laksefiske er nært forestående, i den forbindelse vil fiskeutvalget i TJFF holde introkurs i laksefiske.

​ Kurset vil bli to delt, med foredrag og utstyrs prat i våre lokaler på Lade fredag 07. juni klokken 18.00-21.00. Den praktiske delen vil foregå i Kroppanhølen lørdag 08. juni fra klokken 12.00-18.00. Kroppanhølen er en av Nidelvas beste høler og huser alltid laks, også tidlig i sesongen. Antall deltagere på det praktiske fiskekurset er 12 stk. På foredraget er det plass til langt flere (30-35 stk). For de som skal delta på det praktiske fiskekurset er foredraget obligatorisk!

Det er ikke nødvendig med eget utstyr, men det er en fordel. Etter som kurset er undervisning er ikke fisketrygdavgift nødvendig. Vis du har brukt utstyret i andre vassdrag en Nidelva må utstyret desinfiseres hos TOFA i Leirfossveien 76 før du møter i elva. 


Jenter oppfordres til å melde seg på!

Program:

På fredags kvelden blir det et foredrag om laksens livssyklus og utbredelse, fiskeutstyr tilpasset laksefiske, diverse redskapstyper (wobbler, sluk, mark og dupp og flue). Det vil bli snakket om hvordan en skal «lese» en elv som nybegynner, vi vil også ta for oss Kroppanhølen der vi skal fiske dag to. Det vil bli snakket om hvordan en skal behandle fisk som skal settes tilbake i elva, osv.

Dag to vil vi møtes i Kroppanhølen klokken 11.30 lørdag formiddag. Da blir det en runde langs valdet samt at vi vil demonstrere diverse kasteteknikker og redskaps typer. Resten av dagen er satt av til eget fiske.

Foredraget holdes av TOFA-man Kay-Arne Olsen. Han har stor lokalkunnskap om Nidelva og laksefiske og jobber til daglig i elva i sommerhalvåret. Det praktiske kurset blir holt av erfarne laksefiskere fra fiskeutvalget i TJFF. ​


Kroppanhølen er en av Nidelvas beste høler, avbildet er foredragsholder Kay-Arne med en 15 kilos tatt 01. juni 2017. 

Priser:

Fiske-kurs inkludert foredrag for medlemmer i TJFF koster 200 .-, for ikke  medlemmer er  prisen 400 .-. Bindende påmelding.

For påmelding til kurs trykk her​

Kun foredrag er gratis for medlemmer i TJFF og koster 50.- for ikke medlemmer.


For påmelding, trykk på linken her: ​​​​

- Annonse -
Axel Bruun
Jakt og Fiske skolen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.