Blodspor / ettersøkskurs
Publisert 08.02.2016 13:52
Oppdatert 05.08.2020 15:44
Blodspor / ettersøkskurs
Marie og Ask, fra blodsporkurset 2019
Blodsporkurs 2020

Da er vi kommet godt i gang med årets blodsporkurs.
Det er som vanlig veldig engasjerte deltakere og ekvipasjene er godt forberedt til kurskveldene. Det blir moro å se hvor mange som blir godkjente ettersøksekvipasjer etter årets kurs. 


Videre datoer for praksis: Onsdag 17. juni / Onsdag 24. juni / Onsdag 8. juli / Onsdag 29. juli / Onsdag 5. august og onsdag 19. august.​

Praksistreningen starter med hund, da er det oppmøte i Malvikmarka kl. 18.00, ved Ertstjønna (mellom Hønstad og Jervskogen), se kartlink: https://kart.gulesider.no/?c=63.379448,10.652790&z=13&q=%22ertsj%C3%B8nna%20malvik%22;geo. Det er bomvei opp dit fra Hønstad; kr 50,- pr. tur.

Til å begynne med i kurset legger dere selv korte spor som dere (ekvipasjen) skal gå sammen med instruktør. Utover i kurset vil instruktør legge ut spor til dere.
Dere får med litt blod som dere har til å starte deres trening hjemme med, vi holder blodet på kurset. Kurset er lagt opp slik at dere bør trene selv hjemme imellom kurskveldene.

Vårt mål er at dere som hundeførere skal klare å lese hunden deres, og dermed gjøre en så god jobb som mulig, både når det gjelder jakt, praktiske ettersøk eller prøver.

Påmelding Blodsporkurs 2020​

Påmeldingavgift: kr 1000 for medlemmer / kr 1600 for ikkemedlemmer.

Vedr. betaling av kurs: betales inn til kto.nr: 4200 01 43647 - mrk. med Blodsporkurs 2020 og navn.
Dere kan også benytte Vipps; Bruk Vipps nr 138193 og husk å merke med Blodsporkurs her også.

OBS: Vi vil følge de retningslinjer som er kommet i forhold til Covid 19. Vi kommer til å ha gode rutiner ang. avstand mellom instruktører og deltakere. Vi vil helst at det bare er hundefører som er med når det er samlinger.

​​
Kontakt Kersti Pedersen, tlf: 90074532 eller Geir Egil Aasbak, tlf: 46612694 hvis det er noen spørsmål.

Her er litt lesestoff om spor og sporarbeid: Fra valp til fullt godkjent ettersøkshund.PDF

Melde på blodsporprøver eller fersksporprøver?
Her er link til terminlista ​som ligger på www.nkk.no: www.nkk.no/terminliste for prøver​

Du må velge hvilken prøvetype du søker på og da kommer terminlista opp med alle arrangører og info. Hvis det er noe du lurer på så ta kontakt med arrangørklubb. 
I første kolonne står dato for arrangement. Forskjellen mellom bevegelig prøve og ordinær/samlet prøve er at bevegelige prøver har en periode de kan arrangere prøver i mens ordinær/samlet har en dato eller en helg å arrangere prøve på.

Regelverk for blod- og fersksporprøver 2020.pdf

Mere info om ettersøk, ettersøkshunden etc. finner du her​

Fra og med 2017 har NJFF hatt egen terminliste for godkjenningsprøver for ettersøksekvipasjer. Terminliste NJFF - Godkjenningsprøver for ettersøksekvipasjer.pdf På disse prøvene vil du kun bli bedømt godkjent eller ikke-godkjent ettersøksekvipasje.

Her finner du flere av NKK'sregelverk: www.nkk.no/regel​​verk​
Bente og GormJon Eirk og Luna


​​​

Max fant elgskanken! (fra blodsporkurset 2015

 

 Her er blodsporgjengen fra 2015; fra venstre Petter, Rosalie, Greg, Anne-Grethe og Brit. (Johan og Elisabeth var ikke tilstede da bildet ble tatt).


 

Vi fant rådyrskanken! 

Vi fant rådyrskanken! En fornøyd ekvipasje fra 2014; Balder og Geir Urnes.

 ​

- Annonse -
Axel Bruun
Jakt og Fiske skolen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.