Fiske
BEL
Publisert 27.02.2017 11:28
Oppdatert 12.02.2020 14:12
Fiske
Det er mange fiskemuligheter fra fjord......
Fiske
...til fjell i Telemark. Foto: Bjørn Erik Lauritzen
Det er uttalige fiskemuligheter i Telemark. Kystlinjen med alle sine fjorder byr på et godt sjøørretfiske eller dypvannsfiske hvis det er ønskelig. Innlandet består av en rekke større og mindre vann og fjellområdene har tildels et meget bra ørretfiske.

​​​Telemarkskysten med alle sine fjorder, bukter eller åpne havområder byr på varierende fiske. Her er det muligheter for de aller fleste enten det gjelder dypvannsfiske som f.eks ute på Langesundsbukta eller makrell, sei, lyr fiske i fjordområdene. Sjøørretbestanden er god på kysten og fiskeområdene er mange. Reiser vi litt inn i landet finnes det vassdrag hvor laks og sjøørret går opp i elvene. De store vanna i Norsjøvassdraget samt vestover i Telemarkskanalen byr også på andre arter som f.eks ørret, røye, sik og abbor. Det samme gjør vann som Toke, Nisser, Fyresvatn,Tinnsjøen m.fl.  

Reiser vi høyere til fjells finnes det både større vann og ikke minst en mengde spennende fjellvann hvor man kan fiske både ørret og røye av meget god kvalitet.

Mulighetene er svært mange og en samlet oversikt vil du finne i vår nye kartbrosjyre som vil være tilgjengelig våren fra 2017 (se under). Du kan også finne en god oversikt over fisketilbud i Telemark på Inatur. 


 

NJFF fiskekart Telemark_10_2017.pdf
 

Det arrangeres også mange fiskekonkurranser i løpet av året. Oversikt for både Telemark og resten av landet, finner du i terminlisten under.

Terminlister fiskestevner 2020.pdf

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.