Husk båndtvangen!
NJFF/GLA
Publisert 06.05.2020 14:57
Oppdatert 06.05.2020 15:00
Husk båndtvangen!
Foto: J.D.Cappelen
I tiden fra og med 1. april til og med 20. august er det generell båndtvang her i landet. Det betyr at du skal holde hunden i bånd når du er på tur, enten det er i byen eller i skog og mark.

​​

Båndtvang for alle

Uansett hvor snill og lydig hunden er, så gjelder båndtvangen for alle, både store og små hunder. Hunder har medfødte instinkter som vi ikke må glemme. Båndtvangen er viktig for å ta vare på bufe, og for å verne sårbart vilt.

Dersom du ser en løs hund kan du fange den inn og levere den tilbake til eieren. Dersom eieren ikke er i nærheten eller ikke kan ta hånd om hunden på forsvarlig og lovlig måte skal den leveres til politiet. Man kan ilegges bot for brudd på båndtvangsreglene.

Lokale bestemmelser

Enkelte fylker og kommuner har egne regler om båndtvang på bestemte områder utover denne tiden. Ta kontakt med kommunen dersom du lurer på om det er lokale bestemmelser der du er.

Utenom den generelle tiden for båndtvang, kan hunder gå løs, men kun dersom hunden er under kontroll.​

Les mer om hundeloven her.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.