Jegerprøven
GLA
Publisert 01.03.2017 10:39
Oppdatert 01.03.2017 12:31
Alle som har fylt 16 år og som ikke er registrert i Jegerregisteret, må bestå jegerprøven før jakt eller fangst. Kravet om jegerprøve er nedfelt i norsk lovverk.
Jegerprøven
Foto: Bjørn Erik Lauritzen

​​​​Den norske jegerprøveutdanninga er bygd opp av teori og praksis med en avsluttende elektronisk eksamen. Kurset består av 30 undervisningstimer fordelt på ni samlinger. Jegerprøven avsluttes med en elektronisk eksamen der du må svare riktig på 40 av totalt 50 spørsmål.

NJFF har utarbeidet egen lærebok. 


Her kan du prøve NJFFs jegerprøve-quiz​.


Hvordan melde seg på jegerprøvekurs

Jegerprøvekurs avholdes gjennom ulike studieforbund, men gjennomføres i praksis ofte av NJFFs lokallag. 

For mer informasjon om tid og sted for jegerprøvekurs i Telemark kan du se i aktivitetskalenderen​. Du kan også finne kursene på nettsiden til Studieforbundet natur og miljø. Dersom du ikke finner kurstilbud der du bor, kontakt din lokalforening eller fylkeslaget på telefon eller epost.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.