Jentene lurte Kalhovdørreten
CVO
Publisert 03.09.2019 11:27
Oppdatert 03.09.2019 11:27
I august gjennomførte jenteutvalget i fylkeslaget ny tur til kalhovd for å lure ørreten. Selv om det var ruskevær så var i allefall ørreten i bettet!
Jentene lurte Kalhovdørreten
Fornøyde fiskere! Foto: Privat

Jentene lurte Kalhovdørreten
Flott fangst! Foto: Privat.

​Fra jenteutvalget har vi fått følgende rapport:

Da var det tid for fisketur med NJFF Telemark og 8 fiskeklare damer satte kursen mot Kalhovd og jakten på den fantastiske Kalhovd-ørreten.

I år var det 4 stk. fra Telemark JFF, 2 stk. fra Notodden JFF og 2 stk. fra Kviteseid JFF som hadde meldt seg på.

Bilen med de 2 fra Notodden var først oppe, og de tok ansvar for å skaffe fisk til den tiltenkte ørretmiddagen vi skulle ha på lørdag (hadde nemlig meldt et ordentlig ruskevær på lørdag og utsikten for fiske fra båt så dårlig ut).

Damene fra Notodden fordelte oppgavene seg imellom, så mens den ene hoppet i båten med stang og bensin på tanken for å sikre lørdagsmiddagen, tok lederen av dameutvalget ansvaret for å diske opp med nybakte rundstykker og en aldeles nydelig jegersuppe til oss som måtte tjene til livets opphold før vi kunne sette kursen til fjells.

Lørdag blei det som Yr meldte et ufyselig vær og vi satt ferdig påkledd med alt av regntøy, men det var ikke regnet som stoppet oss……. Det blåste nemlig hatter og halm ute, og Kalhovdfjorden gitt hvit.

Det blei bestemt at 6 stk. prøver lykken fra land i den grad det var mulig å få kastet ut snøret.  De 2 tøffeste prøvde seg ut med båten og fikk dradd i land 2 flotte ørret som gjorde at vi da totalt med de som blei tatt på fredag var opp i 9 stk. og middagen var sikret.

Middagen på lørdag var det 2 garvede husmoremner fra Kviteseid som tok seg av. Det blei stekte ørretfileter, poteter, kålsalat og en helt super rømmesaus 😊.

Da middagen var fortært og klokka nærmet seg 19-20, så roet været seg og vi fikk 2 båter på vannet for litt kveldsfiske.

Søndag våknet vi opp til knallvær, og i og med dette var hjemreisedag også, blei det frokost i en fei for dette flotte været måtte vi utnytte.

Det blei totalt tatt 34 flotte ørreter denne helgen, og alle var enige om at dette blei jo en kjempetur tross dyste værutsikter i forkant.

 

Mvh

Jenteutvalget NJFF Telemark 

V / Cecilie Valle Olsen

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.