Jakt på Telemarkskysten
BEL
Publisert 27.02.2017 11:44
Oppdatert 05.01.2018 14:56
Jakt på Telemarkskysten
Ærfugl. Foto: Bjørn Erik Lauritzen
Jakt på Telemarkskysten
Steinkobber. Foto: Bjørn Erik Lauritzen
I Norge har alle norske statsborgere med gyldig jegeravgiftskort rett til å jakte på sjøen. Det samme gjelder utenlandske statsborgere som bor i Norge og som har bodd her det siste året. På sjøen har allmennheten jaktrettigheter så langt det går vann. Grensen varierer dermed med flo og fjære. Det er også fri jakt på grunner og skjær som overskylles ved alminnelig høyvann. På fastland, øyer, holmer og skjær, samt i ferskvann, er det grunneieren som har jaktretten.

​​​Telemark har en egen ordning utover allmenn rett til jakt på sjøen. Denne rettigheten omfatter allmenn sjøfugljakt på utvalgte områder i Skjærgården hvor staten, fylkeskommunen eller kommunene er grunneier. Ordningen er videreført til 31.mars 2022. Brosjyren finner du her.

NJFF Sjøfugljakt i Telemark

Jakt på sel
I Telemark er det åpnet for jakt på steinkobbe og grønnlandssel langs hele kysten. Søknad om fellingstillatelse må sendes fylkeskommunen. For mer informasjon, sjekk ut fylkeskommunen ​sine nettsider.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.