Tips til 10 turområder
BEL
Publisert 01.04.2020 12:19
Oppdatert 02.04.2020 22:02
Tips til 10 turområder
Tagg gjerne bildene dine med #NJFF og #NaturenErÅpen på Instagram.
Vil du ha tips til 10 turområder i ditt fylke? Her får du turer og aktiviteter som passer for både store og små, gammel som ung!
​Det er mange som bruker naturen i Telemark i disse dager og flere blir det helt sikkert i dagene framover og selvfølgelig i påsken. NJFF Telemark gir deg noen generelle tips til turområder i ditt nærområde hvor det er god plass. Mange av stedene egner seg godt for å prøve fiskelykken. Husk at du følger de rådene som Helsedirektoratet og FHI til en hver tid gir i forbindelse med tiltak mot Koronasmitte. Det er også i disse dager stor skogbrannfare flere steder i fylket. Vis derfor forsiktighet! 

1. ​​​​Lisleheradmarka nord for Notodden er et flott turområde som passer for hele familien. Det er flere fiskevann i området med ørret og abbor. Du finner også tilrettelagte rastesteder, gapahuk m.m. Gjennom Notodden JFF kan du skaffe deg fiskekort for området. 

2. Lifjell når du enkelt fra Bø og områdene rundt. Dette er et flott fjellområde i Midt-Telemark som fortsatt har godt med snø. Passer derfor i disse tider til en liten skitur eller rett og slett bare en tur for å nyte utsikten og fjellufta. God parkering. 

3. Tur langs Bøelva kan være et godt alternativ til fjellturen. Her finnes merka stinett langs elva og mange flotte rasteplasser. Det er ikke fiskesesong i elva ennå. 

4. Drangedal og Nissedal kan by på varierte turer fra heiområdene ved Gautefall og Kyrkjebygdheia og ned gjennom hele kommunen til Kroken og Henseid. Her er muligheter for toppturer eller bare en tur i et av de mange skogsområdene i kommunen. Vi anbefaler deg å ta en titt på nettsidene til Kroken JFF og Drangedal JFF for å finne tips til steder du kan gå tur, fiske eller benytte deg av tilrettelagt natursti. På denne tiden er det snø i høyere strøk, men bart i lavlandet. 

5. Nome byr også på varierte turområder. Nome JFF har flere fiskevann som i disse tider begynner å bli tilgjengelige. Sjekk ut tilbudet på deres nettsider. Ellers er det mange topper/åser hvor du rett og slett bare kan nyte turen og utsikten.

6. Siljanmarka i Siljan byr på store områder hvor du kan finne dine egne stier. Flott turområde for hele familien og det finnes også her fiskemuligheter gjennom Siljan JFF. 

7. Skien har turområder i umiddelbar nærhet til byen. En tur langs Hjellevannet eller ned langs Skienselva kan anbefales. Alternativt reiser du litt opp i høyden til Svanstul eller Luksefjellområdet. Flotte turområder for hele familien. 

8. I Porsgrunn anbefaler vi en tur ut langs en av fjordene alternativt dagsturer med båt om du har den muligheten. I disse tider er det bra sjøørretfiske så det anbefales å ta med fiskestang. Tenk gjerne litt nytt og prøv deg på andre steder enn de kjente stedene for sjøørretfiske.  Du finner også kyststien her som kan være et tips i forhold til en fottur. Husk imidlertid å holde god avstand til andre turgåere. 

9. Vi er kommet til Bamble og områdene mellom Langesund og Valle. Her er det et høyt antall flotte steder å besøke. Kyststien er et alternativ, men det finnes også mange andre muligheter. Ta en titt på turkartet og finn ditt sted. Området har gode parkeringsmuligheter de fleste steder. Husk fiskestanga! Her finnes svært gode muligheter for fiske etter sjøørret.

10. Kragerø er siste stoppested før vi ender i Agder. Som for de andre kystkommunene så er det også her gode muligheter for fiske etter spesielt sjøørret. Et tips kan være områdene ute ved Portør. Her kryr det av bukter og viker hvor du kan finne ditt eget sted. Flere parkeringsmuligheter finnes i området. Kombiner gjerne fisketuren med å kun sitte å nyte havutsikten og fuglelivet. Husk kamera! 

Dette er et utvalg tips. Selvsagt finnes det mange andre muligheter også. Vi ber dere imidlertid sjekke ut om det er kommunale regler knyttet til ferdsel ut over hva Helsedirektoratet og FHI anbefaler og forhold dere til disse! 

Trenger du en oversikt over fiskekortområder i fylket så finner du de her 

I NJFF appen eller på våre nettsider www.njff.no finner du også en oversikt over båtutsettingssteder og fiskeplasser tilrettelagt for bevegelseshemmede. 

God tur og god påske fra oss i NJFF Telemark! 


Se tips til enda flere aktiviteter her!​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.