Dobbelt hjortefall
John Kyrre Fjeldvik
Publisert 29.10.2018 14:27
Oppdatert 29.10.2018 14:27
Dobbelt hjortefall
Leander på 9 fikk oppleve sine første hjortefall. Her i bakgrunnen sammen med pappa Per Erik Jordgrav, mens dyra trekkes fram til vei på gamlemåten.
Opplæringsjakta i regi av Bamble JFL førte til dobbelt hjortefall siste lørdagen i oktober. Og yngstemann "med på laget" var 9 år gamle Leander.

Leander på ni år ble yngstemann på lørdagens opplæringsjakt etter elg og hjort på Grønne stykket. Han fikk oppleve både spennende posting, fall av to dyr, og påfølgende svett transport gjennom skauen, før det ble slakting med drevne knivførere.
Leander er sannsynligvis neste generasjon jeger Jordgrav fra Herre. Han har noe å slekte på!
- Så svær! sa niåringen, da han kunne ta hjortekolla i nærmere øyensyn. Kolla ble felt på samme post som kalven sin, og den stolte skytter varTrond Thomassen. 
Leander er vel vant med jakt, men inntil i dag har det vært harer og rådyr han har sett på nært hold. Ei velfødd hjortekolle var noe langt annet.
Niåringen fikk også se litt av "jobben" som hører til storviltjakt, nemlig transporten fram til vei. Dagens to dyr falt ikke akkurat på enkleste plassen, men med hjelpemidler fra HSX på Stathelle, som har effektivt spesialutstyr for å dra dyr med, blant annet stropper og dead sled, kom dyra likevel fram raskere enn man kunne forvente. Fra bilvei bar det raskeste tur til gårdsslakteri, der to generasjoner Finmark, Kjetil og Arnfinn, kunne vise både niåringen og øvrige opplæringsjegere, hvordan felte dyr skal behandles profesjonelt og effektivt!
Med dagens to fall er opplæringsjakta etter hjort ferdig for i år i Bamble JFL. Vi tar nå en pause i opplæringsjakta, men har fremdeles tre elg på kvota, og dersom værgudene vil oss vel, blåser vi inn til opplæringsjakt etter elg en gang ute i november.
Vi har også en hjort igjen på kvota, men denne spares uansett til neste år.


Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.