Fisketur for flyktninger i Bamble
Publisert 23.08.2019 12:41
Oppdatert 23.08.2019 12:42
Fisketur for flyktninger  i Bamble
Her er det fiskeglede! Jean Claude er lykkelig over fangsten.
Fisketur for flyktninger  i Bamble
David, Hozan, Grace Safari, Selah, Yazeed, Nikiza Nader, Majd , Jean Claude, sammen med foreningsmedlemmene Mattis Fjeldvik Lorentzen (foran), Jørn Troøyen, og BJFL-leder John Kyrre Fjeldvik. ​
Kommunens flyktninger har få tilbud på kveldstid. Det ønsket Bamble JFL å gjøre noe med. Hva er bedre enn kortreist fiskeglede?

​​

Yohoo! Her ble det fangst!! Jean Claude smiler, yr av glede, etter at den aller første makrellen sveives inn fra sjøen ved Langesund. Han er en av åtte flyktninger som Bamble JFL denne uka tok med på fisketur.
Vi møtte en utrolig trivelig gjeng. Her flommet det over av latter og godt humør.
Aktiviteter utenom skoletida på dagen, er det smått med for flyktningene som har kommet til Langesund, og der ønsket vår forening å kunne bidra litt. Siden naturherlighetene ligger bokstavelig talt rett utenfor døra, synes vi det var på sin plass å vise hvilke muligheter som finnes.
En fisketur ved sjøkanten er kortreist glede 😊
Ved Salen var det flere andre som fisket da vi kom. Her går makrellstimene rett foran skotuppene, og muligheten til fangst er stor.
Gruppa på åtte flyktninger kunne knapt vente med å få snørene i sjøen. Dels stilte Bamble JFL med utstyr, men noen hadde skaffet seg sitt eget.
Det gikk ikke lange tida før første fisk satt på kroken. Akkurat da den skulle landes, falt den av i vannkanten, og den (u)heldige fisker rushet ned for å berge fangsten. Med vann til over skoen, og handa i ferd med å lukke seg rundt fisken, kom ei livreddende bølge og tok makrellen med til havs igjen. Lykkelig var den, og ulykkelig var fiskeren, men snart runget latteren både hos han og de andre, for det var jo bare gøy.
Ei god bøtte fisk ble det i løpet av kvelden. Foreningsmedlemmene Jørn Troøyen og Mattis Fjeldvik Lorentzen, hjalp til med rensking, filetering, snører og utstyr der det behøvdes.
Avdelingsleder for flyktningetjenesten i Bamble kommune, Inger-Helene Frøstrup, forklarer: - Når det gjelder antall i Introduksjonsprogrammet, er det ca 35 stykker med. De fleste går på norskkurs hver dag, bortsett fra en dag i uken hvor de er på forskjellige steder i språkpraksis.
Om kvelden sitter mange av deltakerne alene, og de ønsker kontakt med norske, og gjerne få norske venner, sier hun, og understreker at kommunen er veldig takknemlig for alt av frivillig arbeid på ettermiddagen. Det er et godt integreringstiltak og en god arena for å lære norsk.
På det ene bildet har vi samlet hele gjengen.
Flere bilder fra fisketuren finnes på våre Facebook-sider.


- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.