Jakt
John Kyrre Fjeldvik
Publisert 26.06.2018 12:18
Oppdatert 21.05.2021 10:28
Jakt
Opplæringsjakt etter storvilt er et av Bamble JFLs mange tilbud. Her er det sosialt samvær og jaktprat i huken i en pause i jakta.
Bamble JFL har svært gode tilbud til våre medlemmer. I 2020 var det fellingstillatelser på 21 rådyr i våre terrenger! Vi tilbyr jakt på småvilt og rådyr, bever, jakt og fangst av smårovvilt, og opplæringsjakt på hjort og elg. Opplæringsjakten er åpen for alle som hører inn under kategorien. Så langt det er plass. Rådyrkvote 2020 var totalt 22 dyr.

​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bamble Jeger og Fiskerlags jaktterrenger er på begge sider av E18 ved Bamble kirke, på Grønne stykket, og ved Rafnes/Herre.

Terrengene har gjennomgående lett adkomst.

Her er det jakt på småvilt, bever, smårovvilt og rådyr. Tillatt vilt varierer noe i terrengene. Fugl er fredet i Prestegårds-terrengene.

Merk at grensene for Prestgårdsskogen Øst kan bli justert noe før jakta! Sjekk derfor kartet før du skal på jakt. Vær meget nøye med å overholde grensene!

 

PRISER JAKTKORT FRA SESONGEN 2018:

Jaktkort i BJFL koster kr.700,-

 Kortet gir rett til jakt på rådyr, bever og småvilt. Kortets gyldighet opphører når rådyr er felt. Dette gjelder også jakt på småvilt. For å unngå misforståelser: Det er viktig å understreke at ALL jakt opphører med det aktuelle kortet, når det er felt rådyr! Man kan altså ikke bruke det samme kortet videre for å jakte småvilt. Når rådyr er felt, må det altså løses nytt jaktkort for å kunne jakte i foreningens terrenger. Dersom du feller småvilt, bever osv gjelder kortet videre ut sesongen. Det er KUN ved rådyrfelling at kortet blir ugyldig, og nytt på kjøpes.

BJFL krever at alle som jakter hos oss, melder fra om felt vilt til jaktutvalget. Ved rådyrfellinger skal melding med bilde av dyrets hode, sendes umiddelbart etter at dyret er skutt. Det skal oppgis hvem som er skytter, og hvor felling har funnet sted. Dyret kan ikke fjernes fra fellingssted før det er gitt tillatelse til dette etter at felling er varslet.

Alle som jakter, plikter å gjøre seg kjent med reglene i forbindelse med kjøp av jaktkort.

For  de som feller dyr første uka i bukkejakta, kan kort nr 2 ikke løses med gyldighet før etter en angitt dato senere i jakta. Dette for at flest mulig skal få anledning til utbytte bukkejaktas første uke. Dette gjelder også første uke av ordinær rådyrjakt (fra 25/9).

Dato for trekningsmøte for jakt på klubbhuset, Stathelle, var i 2020  5.august. Normalt legges trekningsmøtene første uka i august.

REVEJAKT

Revejakt fra 15/7 til 15/4 ​er gratis for medlemmer,, men alle andre papirer må selvsagt være ok. 

Jegere som er medlem i foreningen, og ønsker å jakte rev (uten hund!), er hele revejaktsesongen pålagt å varsle jaktutvalget om dette på forhånd. Dette av hensyn til fordeling jegere på terrengene. Felt rev rapporteres inn umiddelbart som alt annet vilt. Vi arrangerer revejaktkonkurranse også i år. Sjekk ut egen omtale av dette under vignetten NYHETER på disse sidene. Rull nedover sida om du ikke ser den øverst. 

 

OPPLÆRINGSJAKT

Etter et vellykket prøveår i 2017 med opplæringsjakt for ungdom og førstegangsjegere, arrangerer foreningen fra og med 2018 opplæringsjakt etter storvilt, på terrenget Grønne stykket mellom Rørholt og Langen i Bamble.

Påmelding kan skje via NJFF introjakt, eller direkte til jaktleder, Jon Ivar Moseid, tlf 9020 0294. Ungdom er prioritert.

Det jaktes hjort og elg under veiledning av erfarne jegere. Området tilhører Bamble kommune, og foreningen har også flere skogshytter her. (Se egen side for våre hytter).

 

FACEBOOK

Våre Facebook-sider oppdateres ofte vedrørende jakt, fiske, dugnader og andre aktiviteter. Sjekk ut Bamble jeger og fiskerlag på Facebook.

Det er krav om at man er med på dugnader i foreningen, dersom man skal løse jaktkort (gjelder ikke opplæringsjakt). Dugnader annonseres på Facebook. Medlemmer innmeldt etter 1/6 trenger ikke dugnad for å jakte første året.

 

SKYTESIMULATOR

Foreningen har også en avansert skytesimulator hvor man kan "jakte" all slags vilt, fra ender til villsvin og angripende bjørner. Meget realistisk, og knallgod trening! (Og alldeles gratis :)

Medlemmer kan booke tid på simulator, og gjerne ha med seg noen gode venner.

Det lønner seg å være medlem hos oss. Har du lyst til å bli medlem, kan du melde deg inn direkte via NJFF-sidene, eller du kan kontakte foreningen på melding (Facebook), eller direkte til en i styret.

 

OPPSYN

Foreningens oppsynsmannskaper vil kontrollere at alt foregår på riktig måte. Alle som jakter og fisker i våre terrenger, plikter å la seg kontrollere av oppsynet, og vise fram nødvendige papirer. 

Brudd på BJFLs regelverk kan føre til tap av rettigheter. Lovbrudd under jakt eller fiske, vil bli meldt direkte inn for viltnemnda og politiet for eventuell strafferettslig avgjørelse der.

Tips til oppsynet kan meldes BJFL v/John Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432.

 

KONTAKT

Spørsmål om jakt i Bamble JFL, og gjerne også medlemskap, kan rettes til jaktutvalget v/Jan H. Karlsen, tlf 9028 5110, eller BJFL v/John-Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432. 

Internett :   www.njff.no/bamble

Mail: bamblejfl@gmail.com

Bamble Jeger og Fiskerlag

Skolegata 3. Postboks 92

3995 Stathelle

Bankkonto  2601.60.30332

Vipps NR #687624 (søk opp bamble jeger og fiskerlag under kjøp og betal)​
 

​ 

- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.