Jakt i Bamble
Publisert 11.06.2017 19:11
Oppdatert 18.06.2018 17:54
Jakt i Bamble
Skogsfugljakt på Grønne Stykket
Jakt i Bamble
Veiledere og opplæringsjegere samlet under opplæringsjakt på hjort og elg 2017.
Bamble JFL tilbyr jakt på småvilt og rådyr, bever, smårovvilt, og opplæringsjakt på hjort og elg.

​​​OBS! På grunn av en liten, teknisk feil finner man foreløpig nettsider som ikke vises i menyen over, ved å klikke på teksten HER!: Her er det klikkbare undertekster om bl a dugnadspoeng​​​​​​Kart over våre terrenger:

Prestegårdsskogen Øst.pdf

prestesgårdskogen S.pdf

Rafnes terreng 1.pdf

Rafnes terreng 2.pdf

prestegårdsskogen N.pdf

grønne stykket.pdf​​​​​​

Dette er våre jaktterrenger. Trykk på linken for å åpne kartet med grenser, i PDF. ​

Bamble Jeger og Fiskerlags jaktterrenger er på begge sider av E18 ved Bamble kirke, på Grønne stykket, og ved Rafnes/Herre.

Terrengene har gjennomgående lett adkomst.

Her er det jakt på småvilt, bever, smårovvilt og rådyr. Tillatt vilt varierer i terrengene. Fugl er fredet i Prestegårds-terrengene.
Merk at grensene for Prestgårdsskogen Øst kan bli justert noe før jakta! Sjekk derfor kartet før du skal på jakt.

PRISER JAKTKORT FRA SESONGEN 2018:

Jaktkort i BJFL koster kr.700,-

 Kortet gir rett til jakt på rådyr, bever og småvilt. Kortets gyldighet opphører når rådyr er felt.  Kortets gyldighet opphører bare ved rådyrfelling, ikke småvilt osv. Når rådyr er felt, må det løses nytt jaktkort for å kunne jakte i foreningens terrenger.

BJFL krever at alle som jakter hos oss, melder fra om felt vilt til jaktutvalget. Ved rådyrfellinger skal melding med bilde av dyret hode, sendes umiddelbart etter at dyret er skutt. Det skal oppgis hvem som er skytter, og hvor felling har funnet sted. 

Alle som jakter, plikter å gjøre seg kjent med reglene i forbindelse med kjøp av jaktkort.​

For  de som feller dyr første uka i bukkejakta, kan kort nr 2 ikke løses med gyldighet før 18/8-2018.​ Dette for at flest mulig skal få anledning til utbytte bukkejaktas første uke.

Årets trekningsmøte for jakt blir 1. august på klubbhuset, Stathelle, Nærmere omtale kommer.

REVEJAKT

Revejakt fra 15/7 er gratis for medlemmer,, men alle andre papirer må selvsagt være ok. Jegere som er medlem i foreningen, og ønsker å jakte rev (uten hund!), er pålagt å varsle jaktutvalget om dette på forhånd. Dette av hensyn til fordeling jegere på terrengene. Felt rev rapporteres inn umiddelbart som alt annet vilt. Vi arrangerer revejaktkonkurranse også i år. Sjekk ut egen omtale av dette under vignetten NYHETER på disse sidene. Rull nedover sida om du ikke ser den øverst. 


OPPLÆRINGSJAKT
Etter et vellykket prøveår i 2017 med opplæringsjakt for ungdom og førstegangsjegere, arrangerer foreningen fra og med 2018 opplæringsjakt etter storvilt, på terrenget Grønne stykket mellom Rørholt og Langen i Bamble.
Det jaktes hjort og elg under veiledning av erfarne jegere.​ Området tilhører Bamble kommune, og foreningen har også flere skogshytter her. (Se egen side for våre hytter).
 
FACEBOOK
Våre Facebook-sider oppdateres ofte vedrørende jakt, fiske, dugnader og andre aktiviteter. Sjekk ut Bamble jeger og fiskerlag på Facebook.
Det er krav om at man er med på dugnader i foreningen, dersom man skal løse jaktkort (gjelder ikke opplæringsjakt). Dugnader annonseres på Facebook. Medlemmer innmeldt etter 1/6 trenger ikke dugnad for å jakte første året.

SKYTESIMULATOR
Foreningen har også en avansert skytesimulator hvor man kan "jakte" all slags vilt, fra ender til villsvin og angripende bjørner. Meget realistisk, og knallgod trening! (Og alldeles gratis :)
Det lønner seg å være medlem hos oss. Har du lyst til å bli medlem, kan du melde deg inn direkte via NJFF-sidene, eller du kan kontakte foreningen på melding (Facebook), eller direkte til en i styret.

OPPSYN
Foreningens oppsynsmannskaper vil kontrollere at alt foregår på riktig måte. Brudd på BJFLs regelverk kan føre til tap av rettigheter. Lovbrudd vil bli meldt direkte inn for viltnemnda og politiet for eventuell strafferettslig avgjørelse der.

KONTAKT
Spørsmål om jakt i Bamble JFL, eller gjerne også medlemskap, kan rettes til jaktutvalget v/John-Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432. 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.