NJFF-sjefen med på opplæringsjakt
Publisert 03.09.2018 18:54
Oppdatert 03.09.2018 23:48
NJFF-sjefen med på opplæringsjakt
Runar Rugtvedt, i midten, i hyggelig passiar om gamle BJFL-minner, med Trond Thomassen og Kjetil Finmark under helgas opplæringsjakt.
Leder for Norges Jeger og Fiskerforbund, Runar Rugtvedt, deltok i årets første opplæringsjakt i regi av Bamble JFL.

​​Bamble JFL gjennomførte i helga årets første opplæringsjakt etter hjort. Denne gangen fikk vi besøk av en helt spesiell gjest. Dagens store overraskelse for mange på jaktlaget, var selveste Mr. NJFF - Runar Rugtvedt.

Lederen i forbundsstyret for Norges Jeger og Fiskerforbund, har en lang og svært viktig fartstid bak seg i Bamble JFL. Han skal ha mye av æren for satsingen på og oppbyggingen av foreningen gjennom en årrekke, og selv om det nå er mange år siden denne kjente bamblingen var aktiv i foreningsarbeidet, er han (selvsagt) medlem, og følger nøye med på vår aktivitet. I møter med våre tillitsvalgte i NJFF-regi, sitter ikke innspillene til foreningens beste langt inne. Runar Rugtvedt er fortsatt levende opptatt av foreningen vår.
På gamle trakter
- Moro å gå på gamle trakter igjen, humret Rugtvedt, da han la i vei oppover liene på Grønne stykket, som den ene av til sammen tolv veiledere under sesongens første opplæringsjakt på hjort. Gjennom loddtrekning fordeles veiledere og opplæringsjegere tilfeldig, og nettopp loddtrekningen gjorde at denne helgas yngste deltaker, en 17 år gammel opplæringsjeger fra kommunen vår, fikk følge en av jeger-Norges mest kjente profiler til post. Runar Rugtvedt deler vår glede over tilbudet foreningen nå kan gi i kommunens skog, og mener det er et flott tiltak fra Bamble kommunes side.
Krabbekjent
Rugtvedt er selvsagt krabbekjent i foreningens jaktterrenger, og har mange turer bak seg til Grønne stykket og foreningens øvrige terrenger. Blar man i gamle møteprotokoller, finner man ham igjen som en virkelig ildsjel, som kjempet for at foreningen skulle få terrenger, selv om det buttet imot. Et nei var ikke et nei. Runar Rugtvedt holdt fast i ballen, anket negative avgjørelser videre inn, og vant fram med sine ønsker. Bamble JFL har masse å takke ham for.
Sommerlig jaktvær
Den første opplæringsjakta 2018 var datobestemt for flere måneder siden, og vi kunne derfor lite gjøre med et jaktvær som var i overmåte sommerlig. Selv om det var grøssent på morrakvisten, fikk sola snart skikkelig tak, og det ble til tider nesten en lidelse både å ta seg fram til post i solliene, og ikke minst bli sittende der i spenning mens drevene gikk sin gang. Den som startet dagen med stillongs, hadde bommet grovt.
Nesten helt vindstille, og stekende sol, er ikke noe særlig jaktvær, men både drivere, hunder, opplæringsjegere og veiledere holdt ut gjennom både lørdag og søndag. Dessverre ble det ikke hjort på post, men til gjengjeld var det en betydelig registrering av elg! Dette er veldig positivt!
Fire forskjellige elger
Elgstammen i Bamble sliter, men i løpet av de to dagene med hjortejakt, hadde vi på våre poster fire forskjellige elger inne på kort hold. I tillegg var det dyr som ikke ble sett, men hørt. En av de godt synlige, besøkte posten til NJFF-sjefen. Kanskje var det for å melde at elgstammen er i oppgang igjen i kommunen? Vi krysser fingrene!
Bamble-ungdom meld på
To helger i oktober, er det satt av opplæringsjakter for elg og hjort i foreningen. Målgruppen er først og fremst ungdom. Gutter og jenter, gjerne med lokal tilknytning, må ikke nøle med å ta kontakt. Man kan søke via NJFF, via portal introjakt, eller direkte til foreningen, med en melding til tlf 9957 9432.
- Vi håper på flere søknader fra helt unge jaktinteresserte, sier jaktleder i Bamble JFL, John Kyrre Fjeldvik.
- I disse tider, med svært lite elgjakt i kommunen, er det en glimrende anledning til å delta i storviltjakt for de som kanskje ikke kommer med på etablerte jaktlag.
Grunnleggende kunnskap
- Man kan delta selv om man ikke har tatt jegerprøven og/eller har eget våpen. Vårt mål er å gi grunnleggende kunnskap om storviltjakt til ungdom og førstegangsjegere. Runar Rugtvedt deler vår glede over tilbudet foreningen nå kan gi i kommunens skog, og mener det er et flott tiltak fra Bamble kommunes side.
- Dette er første år i en femårig kontrakt med Bamble kommune, for storviltjakt på skogeiendommen Det Grønne Stykket, og vi i Bamble JFL er veldig glad for at vi kan gi et slikt tilbud.
- Bamble JFL driver alt på ideell basis, og drivkraften er gleden ved å se spenningen hos, og utviklingen av, særlig unge jegere.
- Særlig i Bamble er jakttradisjonene lange, og dette er viktig å ta vare på. Jakt er blant de friluftsaktivitetene som gir deltakerne mest, Frisk luft, spenning, mosjon, fellesskap og god mat, sier jaktleder John Kyrre Fjeldvik.
Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.