NY REKORD FØR OPPLÆRINGSJAKTA
Publisert 13.09.2019 14:29
Oppdatert 13.09.2019 14:29
NY REKORD FØR OPPLÆRINGSJAKTA
Fra et tidligere års opplæringsjakt på Grønne stykket
Det er ny rekord for antall påmeldte til opplæringsjakta, to uker før jaktstart!

Vi har allerede 15 påmeldte til årets opplæringsjakt på storvilt. Ny rekord! Disse skal fordeles over fire jakthelger på til sammen 8 jaktdager, så det er enda plass. Bamble JFL tilbyr derfor plass til enda flere opplæringsjegere, og vår målgruppe er først og fremst ungdom av begge kjønn, gjerne lokale! Vi søker også flere veiledere.
Opplæringsjegere kan delta med eller uten eget våpen, etter ønske. Jegeren får følge et profesjonelt jaktag, med erfarne hundeførere, velregulerte poster, og trygge veiledere på post.
Alle får delta i planleggingen av dagens jakt, og er vi riktig heldige, blir det felt storvilt, noe som gir anledning til å delta i utvomming på fellingssted, transport av dyret ut fra skogen, og flåingen av viltet før det skal henge og gjøre seg klart til viltslakteri, som pakker og merker alt kjøtt, før hver enkelt deltaker på jaktdagen får mulighet til å kjøpe en andel.
Vi tilbyr også deltakerne hytte i terrenget i forbindelse med jakta.
Det jaktes på både elg og hjort fra første dag, og observasjoner fra trening i terrenget de siste ukene, viser at begge deler er inne, så her kan det bli spennende :-)
For opplæringsjegere settes følgende krav: Skal du jakte med egen våpen, må skyteprøve selvsagt være bestått. Det er IKKE noe krav om at opplæringsjegeren er den som skyter når dyret kommer, selv om du har eget våpen med. Føler du deg utrygg, overtar veileder dersom situasjonen tillater at dyret felles.
Du må også ha sikkerhetsplagg på deg. Vest, jakke, caps eller annet i orange farge. Dette for sikkerhets skyld. Har du ikke slikt, kan du låne av oss. Skal du delta uten våpen (som også er veldig lærerikt) er det selvsagt ikke krav om skyteprøve. Vi stiller heller ikke krav om at du må delta flere dager eller flere helger. Her tilpasses det den enkelte.
De som ønsker å delta som veiledere under årets opplæringsjakt, må selvsagt ha alle papirer i orden, og ha erfaring nok til å kunne framstå som trygge og ansvarlige jegere.
Alle henvendelser om jakta, påmelding etc., rettes til jaktleder John Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432, eller mail bamblejfl@gmail.com
Viktig info: Under opplæringsjakta er det etablert et jaktlag på vanlig måte. De helgene det ikke er tilstrekkelig med opplæringsjegere til å delta på alle poster, kanskje på grunn av forfall denne dagen, må alle poster selvsagt være bemannet (eller skal vi si bejegret :-) ) Dersom det felles dyr på en post hvor det akkurat under dette drevet IKKE sitter en opplæringsjeger sammen med veileder, er dette like fullt en del av opplæringsjakta. Opplæringsjegere er med på planlegging, postrekker og gjennomføring av drev, og tilfeldighetene avgjør ofte hvor drevdyra kommer, som under all annen postjakt.
I fjor skjedde begge deler. Et bevis på hvordan dette fungerer i praksis. En 17-årig bambling felte sin aller første elg sammen med veileder, og på en annen post hvor det akkurat under dette drevet ikke satt opplæringsjeger sammen med veileder, ble det felt hjort. Etter fellingen, samlet opplæringsjegerne seg på fellingssted, og deltok i arbeidet der, frakt ut, og arbeidet på slakteplass.
Sånn skal det være :-)
Årets opplæringsjakt starter siste helga i september, og avsluttes første helga i november.


- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.