Opplæringsjakt hjort i gang
Publisert 30.08.2018 10:39
Oppdatert 30.08.2018 10:41
Opplæringsjakt hjort i gang
En drøm for en hjortejeger
Alt klart for årets første opplæringsjakt på Grønne stykket, i regi av Bamble jeger og fiskerlag. I helga vil 9 opplæringsjegere, tolv veiledere, pluss hunder, være ute etter hjorten.

Observasjoner de siste dagene viser ferske spor etter flere dyr, men hjorten er spesielt vàr, og ikke lett å få fram dit man ønsker. 
Dette er første år av en serie på fem, etter avtalen med Bamble kommune i vår. Vi i Bamble JFL er svært takknemlige for at vi får muligheten til å vise førstegangsjegere i alle aldre, og særlig neste generasjons jegere, noe av jaktens hemmeligheter. 
Ikke minst handler det om teamwork. En vellykket jakt er resultatet av godt samarbeid, men hvilken jeger som får dyret fram til post, er i mange tilfeller en tilfeldighet.
Det ligger mye arbeid bak et arrangement som dette. Flere personer har vært i sving med planlegging, postmerking, litt rydding av "villniss", og kontakt med søkere til jakten.
Bamble JFL har kalenderfestet opplæringsjakt på elg i starte av oktober. Vi håper allerede nå at interesserte kan melde seg! Særlig oppfordrer vi ungdom av begge kjønn, gjerne med lokal tilknytning, til å ta kontakt med oss. Det er ikke noe krav om at man skal bruke eget våpen, lærdom kan man høste også uten.
Hver opplæringsjeger får følge av en ansvarlig veileder under jakten, og vi garanterer spenning mens drevet går, pluss sosialt samvær ved bålet mellom øktene.
Med en for tiden redusert bestand av elg, er det enda vanskeligere for ungdom å slippe til i etablerte jaktlag, fordi det blir færre jaktdager å dele på. Her har Bamble JFL et unikt tilbud.
Spørsmål sendes jaktutvalget tlf 9957 9432, eller mail bamblejfl@gmail.com.

- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.