Terrenger
John Kyrre Fjeldvik
Publisert 26.06.2018 12:27
Oppdatert 26.06.2018 15:47
Terrenger
Bamble kommune byr på variert og vakker natur. Bamble JFL har seks jaktterrenger i kommunen.
Bamble Jeger og Fiskerlag har 6 jaktterreng tilgjengelig for våre medlemmer. Kart for hvert terreng følger her:

​​​prestegårdsskogen N.pdfPrestegårdsskogen Øst.pdfprestesgårdskogen S.pdfRafnes terreng 1.pdfRafnes terreng 2.pdfgrønne stykket.pdf​​

Rafnes 1 og 2

 

Terrenget ligger ved Herre og er delt i to teiger, Rafnes 1 og Rafnes 2. Til sammen utgjør terrengene ca. 5.000 mål. Det er jakt på småvilt, bever og rådyr.

 

Det er tillatt med inntil tre jegere pr. terreng. Drivere er å betrakte som jeger og må innmeldes. Harejegere har mulighet til å reservere Rafnes I til harejakt ved ledig kapasitet, men må dele terrenget med andre jeger som ønsker å jakte hare i samme tidsrom. 

Det er tillatt med maksimalt to hunder samtidig på hvert terreng, en pr.jeger. For trening av hund må terrenget leies på vanlig måte. 

For å komme til terrengene, kjør til toppen av Rafnesbakken (RV353) mellom Rafnes og Herre. Parker på sidevei rett etter avkjørsel og følg bomvei opp bakke mot høyre. Etter å ha passert bommen, er du inne i terrenget. 

Inngang til terrengene også ved hjelp av båt, eller via vei mot Hofstein/Flåte. Parker ved bom og gå bomveien ned til Rafnes 2-terrenget i retning Trettebekk. Vær nøye med jaktgrensene!

Prestegårdskogen

 Terrenget ligger ved Bamble Kirke, på begge sider av E-18. Prestegårdskogen er delt i tre teiger, Prestegården Nord, Sør og Øst. Totalt er disse på ca. 2400 mål. det er jakt på rådyr, bever og småvilt. Det er tillatt med inntil to jegere pr. terreng. Drivere er å betrakt som jeger og må innmeldes. I Prestegården Øst er det ikke tillatt med hund, og kun de jegere som har vært med på grenseoppgang før jaktstart, kan jakte her. Merk at det kan bli noen grensejusteringer før jakt. Kartet oppdateres da.

 

Det er tillatt med maksimalt to hunder samtidig på hvert terreng. En hund pr.jeger. For trening av hund må terrenget leies på vanlig måte.

Av sikkerhetsmessige og hensynsmessige grunner er det ikke tillatt med fuglejakt i Prestegårdsskogene.    

På grunn av veiarbeidene i området er det spesielle regler å forholde seg til, blant annet varsel til anleggsleder. Sjekk vår JAKTFOLDER før jakt. Jaktfolderen er under oppdatering, men er tilgjengelig snart.        

Det Grønne Stykket

 "Det grønne stykket" ligger på Rørholt i Bamble. Terrenget er på ca. 3600 mål og det kan jaktes på småvilt, rådyr og bever.

Grønne stykket har opplæringsjakt storvilt enkelte helger, og vil i denne forbindelse være stengt for annen jakt.

Fiske med stangredskap er tillatt i foreningens vann. Fiskekort selges via vår side på inatur.

Det er tillatt med inntil fire jegere samtidig. Drivere er å betrakte som jegere og må innmeldes.

Det er tillatt med maksimalt to hunder samtidig på hvert terreng, en pr.jeger. For trening av hund må terrenget leies på vanlig måte.

 Foreningen har fire hytter i terrenget som kan leies for kr. 200,- pr. stk/døgn (medlemmer inntil 5 mann)/ kr. 250,- pr. stk/døgn (medlemmer 6 mann og flere).

Merk at Grønne stykket kan leies for inntil fire dagers sammenhengende jakt.

Hyttefaddere må kontaktes for avtale om hytteleie og nøkkel.

For å komme til terrenget, kjør E 18 sydover, ta av gamleveien mot Kragerø over Helle. Etter ca. 800 meter ses vei til Rørholt. Følg veien til Rørholt Kretshus.​

Innkjøring bomvei kun ved leie av hytte!

Hvis dagstur, parker ved kretshuset og følg bomveien mot Steinsvann. Ved leie av hytte, er det mulig å bruke bil inn til hyttene mot en avgift på kr. 100,-. Kontakt hyttefadder for

avtale. (Sjekk under HYTTER øverst på denne siden).​

Spørsmål? Kontakt jaktutvalget v/John Kyrre Fjeldvik, tlf 9957 9432.

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Print
Kjeldal elektro
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.