Fiske
L.S
Publisert 07.02.2016 21:10
Oppdatert 30.08.2018 21:40
Fiske
Fra Store Åltjenna. Foto: Lennart Skoglund

​​​​​​Fiskenemda har jobbet jevnlig i fleire år med ulike tiltak, som blant annet kalking for å bedre fiskekvaliteten, rydding av turstier inn til fiskevanna, "Turfisker´n" prosjektet hvor det er satt opp postkasser ved Korsvann, store Åltjenna, Trytetjenna og nedre Bjønntjenna hvor fiskere og turfolk kan skrive seg inn. Ved Korsvann er det bygd gapahuk på odden ytterst i sundet. Det arrangeres årlig medlemsfisketurer med rusletur og natursti inn til vanna.
I Brødsjø statskog er det fleire gode fiskevann du bør prøve. Fiskeløys, Sandvann, Måvann, Korsvann, Kilbuvannet, Sneisbuvannet og Glopptjenna er vann som ligger rett ved siden av veien, og kan by på fine fiskeopplevelser. Med unntak av Kilbuvannet, ligger det robåt i alle vanna. Vanna består stort sett av tryte og aure. Fisken er stort sett fin, og ligger ofte på rundt 200-300g. Noen steder større og andre litt mindre, men i alle vanna er det tatt fisk på rundt kiloen. For en lengre tur,  går det ann å prøve Åltjennane, Bjønntjennane og Trytetjenna. Ved store Åltjenna er det også ei jordhytte, hvis det skulle være aktuelt å overnatte. 

 

Info om medlemsfisketurer, Turfisker´n, nøkkelbåten og fiskekonkurranser legges ut tidlig i sesongen. 

 

For mer info kontakt Tony Øverland, tlf.: 93220901

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.