Terrenget på Lifjell
Publisert 07.02.2016 21:20
Oppdatert 16.03.2017 16:49
Terrenget som foreningen disponerer rundt Hollane seter på Lifjell er på ca 12000 mål. Terrenget er variert og lett å orientere seg i.
Terrenget på Lifjell
Hollane seter

Terrenget på Lifjell
Rom

​Hollaneseter er et godt utgangspunkt enten en vil jakte i flatt terreng med fjellbjørk, lave koller og myrdrag, eller i mer kupert fjell med lite vegetasjon.
Hollane seter ligger på 850 meter, og terrenget strekker seg over flatene vestover mot Sonstulnuten og Ormtjennane og østover inn i Dyrdalen.
Mot sør grenser terrenget opp til Jøronnatten på 1275 meter i sørvest mot Mjelten på 1050 meter og mot Øysteinnatten lengst øst på 1175 meter​.

Lirype og hare finner du over hele terrenget. Fjellrypa sitter helst i de høyeste partiene, mot Øysteinnatten og Gjøronnatten, og det er noe orrfugl på flatene vest og øst for setra.
 
På setra disponerer foreningen to rom med fire senger i hele jaktsesongen. Rommene har relativt enkel standard med vedfyring, men kjøkkenet er greit utstyrt med gass til matlaging.
 
Du må ta beina fatt for å komme inn til Hollane. Stiene inn til setra er merket både på kartet og i terrenget.
Enkleste ruta for en som ikke er kjent, er stien som går fra parkeringsplassen på Jønnbu, opp Oksladalen og forbi Skardstjønn og Mjeltetjønn. Høyeste punkt på denne ruta er Okslaskaret på ca 1000 meter, og du må regne med at turen inn tar to og en halv time.
Et godt alternativ er å parkere bilen i enden av veien i Årmotdalen. Mot en avgift får du passere bommen i Årmotdalen og kan kjøre nesten inn til Gavelsjåvannet. Herfra kan du følge sti som følger vassdraget sørover forbi Aslakstul. Fra parkeringen ved Gavelsjå til Hollane tar turen inn ca en og en halv time.
 
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.