Røyskattfeller
Publisert 07.02.2016 21:24
Oppdatert 28.07.2020 23:09

​​​​​​

Fellefangst av røyskatt på Lifjell 

Ønsker du å være med på fellefangs av røyskatt?

På SJFL sitt jakt terreng på Lifjell har vi planer om å sette ut en 4 til 6 stk røyskatt feller. Denne luringen er en egg tjuv og tar nok godt for seg av kyllinger når han får sjansen. Da vi har observert mye røysekatt-spor på nysnøen om høsten de siste årene, vil dette være et tiltak for å øke rypebestanden.

SJFL har kjøpt inn «fot plate feller» som plasseres i en kanal på ca. 70-80 cm, som lages av stein i ei steinur eller ein lager ei «trekasse kanal» som plasseres i steinura. Det er ingen åte på fella, men det legges litt hundepelets rundt fella for å trekke til seg mus. Planen er at røyskatten kommer og sjekker ut alle kriker og kroker i ura og går igjennom kanalen med fella i.  Dette en metode som er fått av en fangstmann fra Hedmark.

Her er det muligheter å være med å lage kanaler og sette ut feller, og sjekke disse utover høsten. Fellene vil bli GPS merket slik at f.eks. rypejegere eller andre som er interessert også kan innom å sjekke fellene.
NB! Det må utøves forsiktighet med fellene og det er viktig at disse plasseres slik at andre dyr som f. eks. hunder ikkje har tilgang til fellene.

Dette er en fangs måte som egner seg best på barmark og vil derfor foregå fra 21. august og utover til snøen kommer, oktober november. Forberedelser med å lage kasser kan startes på nå, for de som ønsker dette. 

Det betales ikkje ut skuddpremie på røyskatt tatt i SJFL sinne feller.

Vil du være med på dette, kan du ta kontakt med styret på e-post  styret@sjfl.no

 

 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.