Vellykket laksefiskecamp for jenter/kvinner i Divielva Målselv​
Publisert 11.08.2020 14:32
Oppdatert 11.08.2020 14:33
Vellykket laksefiskecamp for jenter/kvinner i Divielva Målselv​
Vellykket laksefiskecamp for jenter/kvinner i Divielva Målselv​
NJFF Troms arrangerte 31 juli til 2 august 2020 laksefiskecamp for jenter/kvinner. Fisket foregikk i sone 10 i Divielva i Målselv. Dette var et populært arrangement, der campen raskt ble fullbooket av forventningsfulle og spente jenter/damer.

​Vellykket laksefiskecamp for jenter/kvinner i Divielva Målselv​​

Campen ble startet med nydelig hjemmelagd middag på fredagen. Det ble gitt en teoridel om fisketeknikker, utstyr og anvendelsesmetoder av dette. Da elva var spesielt stor var gjennomgangen av sikkerhet ved og i elv viktig. Regler for vassdraget samt viktigheten med desinfisering av fiskeutstyr ble gitt, og det ble gitt mulighet for desinfisering av alt utstyr. Demonstrasjon av skjellprøvetakning ble gitt. Regnværet passerte ute under denne delen av kurset, noe som passet bra da dette kunne tas inne.

Når været lettet og teoridelen var gjennomgått, dro spente deltakere med instruktører ned til elva. Det ble gitt innføring i fluefiske av fluekastinstruktøren. Instruktører og deltakere ble fordelt på tre forskjellige poster hvor deltakerne fikk velge hva de ville fiske med. Det var stor spenning om fisken beit. Det ble gitt veiledning, svar og knuteknytting underveis.

Lørdagen ble det også fisket. Instruktører og deltakere fordelte seg på fire poster, hvor det ble rullering på postene i løpet av dagen. Spenningen var stor blant deltakerne. Gleden var desto større da en deltaker fikk stor fin laks på 8,2 kg. Etter en god middag ble det tatt noen smålakser, hvor en gikk til tilberedning på bålet. Opplevelsen av å fange og tilberede egen fisket laks i feltet var til å ta og føle på. I felleskapet blant deltakerne ble det tid for kos og gode historier.

Siste økt med fiske ble intensivt for å berge siste laksen, ble gjennomført med samme rullering på postene. Forhåpningen for laksefisket var stor blant deltakerne og instruktørene. Det ble stor jubel blant fiskerne da en ny deltaker fikk dratt inn en laks på 1,7 kg.

Laksefiskecampen ble avsluttet ved elven. Det var en nydelig helg med flott vær, mye fisking, fast fisk ble landet, bålkaffe rundt bålet, og fornøyde deltakere og instruktører. Det ble skapt mange fine og spennende opplevelser denne helga som blir husket lenge.​
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.