Ungdommer på prøvefiske med Nordreisa JFL og Reisaelvelag
Publisert 07.10.2020 14:39
Oppdatert 07.10.2020 14:39
Ungdommer på prøvefiske med Nordreisa JFL og Reisaelvelag
Ungdommer på Prøvefiske etter laks i Reisaelva.
Instruktører fra Nordreisa Jeger og Fiskerlag og Reisaelvelag gjennomførte sammen med alle elevene på valgfaget friluftsliv, ved Storslett ungdomsskole prøvefiske etter oppdrettslaks i Reisaelva.

​Prøvefisket er en del av forvaltningsjobben som gjøres av Reisa elvelag. Prøvefisket gjennomføres i etter sesongslutt og fram til utgangen av september. Målet er å få tatt skjellprøver av opp mot 50 Laks. Prøvefisket gjennomføres normalt av frivillige fra Reisa Elvelag, men denne gangen fikk også elever som har valgfaget friluftsliv være med som aktive fiskere sammen med instruktører fra Nordreisa JFL og Reisa Elvelag.

Eleven ble delt i tre grupper og prøvefisket ble gjennomført over 3 dager. 17 september, 22 september og 24 september. Totalt var det over 30 elever som fikk ta del i prøvefisket. Elevene var aktive og ivrige fiskere som virkelig sto på for at vi skulle få fast fisk.

Prøvefisket ble gjennomført i området fra Røyelkulpen opp mot Makkstilla, buss transport var leid inn for at vi kunne forflytte oss mellom kulpene.

20200917_141349.jpg

Det var trått fiske disse dagene. En del laks ble observert i kulpene, med det var vanskelig å få disse til å ta på sluk eller flue. Første dagen var det en laks fast, men denne slapp etter kort tid.

Andre dagen med prøvefiske, ble det fanget en brunørret og to mindre sjøørreter. Alle ble skånsomt gjenutsatt i elva. Den tredje dagen med prøvefiske lykkes vi endelig med å få en laks fast. Det var vår bussjåfør Hans Bjørnar Hansen, som var den heldige fiskeren. Han landet en flott Villaks på 9,1 KG, som vi fikk tatt skjellprøver av.

Det var stor stas for alle elevene som var med på denne prøvefiskedagen. De fikk en flott gjennomgang på hvordan en skulle håndtere Laks under prøvefiske, skjellprøver og ikke minst se forskjeller på en villaks og en oppdrettslaks.

Prøvefiske etter oppdrettslaks er en del av forvaltningsoppgavene til Reisa elvelag. I år inngår også prøvefiske og forvaltning av Reisalaksen inn i Nordreisa JLF sitt prosjekt. «Villaksen og de unges interesse for Reisalaksen» Dette prosjektet har fått støtte fra Fylkesmannen i Troms og Finnmark, tilskudd til fisketiltak.

Nå gjenstår siste del av prosjektet «Villaksdagene» som arrangeres på Halti 22-23 oktober, med spennende foredrag om Villaks, aktiviteter og oppgaver for alle elvene på Storslett ungdomsskole.

Nordreisa JLF vil takke Reisa Elvelag og elvene som deltok fra Storslett ungdomsskole for utrolig flotte dager med prøvefiske etter oppdrettslaks. Takk for innsatsen denne gang.

Sjekk denne videoen fra Prøvefisket.

 - Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.