minkjakt
Publisert 08.02.2016 10:05
Oppdatert 07.03.2016 14:03
Å jakte på mink er god viltforvaltning, fordi minken er en predator som kan gjøre stor skade i fiske- og fuglelivet.
minkjakt

 

Minken er en predator som er svært undervurdert av de aller fleste, men den beskatter naturen i langt større grad enn man skulle ønske. Derfor er det viktig at jegere forvalter minkbestanden flittig, fordi den er en opportunist som spiser alt den kommer over. 


Minkens føde

Minken lever i hovedsak av fisk, men som nevnt tidligere spiser den absolutt alt den klarer å drepe. Dette går utover fugleegg, hareunder, ender osv. Den tar også gjerne fisk som er større enn den selv og beskatter sitt territorium til det maksimale. 

I Nordreisa utbetales det skuddpremie på minken pålydende kr. 400,- per mink. Det er i grunneierlagenes, elvelagets, kommunens og jegernes interesse at bestanden holdes nede. 


​Jaktformer

Å jakte mink er både spennende og utfordrende. Den mest spennende jaktformen er jakt med hund som søker minken slik at man får skutt den. Det krever en god hund og en jeger som kjenner sine jaktområder godt. Den mest effektive jaktformen derimot er fellefangst og dette er også den foretrukne jaktmetoden om man ønsker å ta vare på pelsen. ​


Utnyttelse av minken

​Om man jakter mink så får man først og fremst skuddpremie på kr. 400,- per mink som blir skutt, men den beste inntekten ligger i skinnet. Hvis man lærer å flå og behandle skinnet til minken så kan den selges til kr. 500 per skinn og det blir det fort penger av. Det er også billig og fantastisk effektivt å komme i gang med minkjakt. 

Skjermbilde 2015-09-03 kl. 00.02.01.png


​Vi hjelper deg

Vi ønsker å hjelpe alle å komme i gang med minkjakt og å lære hvordan man skal bli en effektiv minkjeger, så derfor ønsker vi fra høsten 2015 sette i gang kurs som omhandler minkjakt. Vi ønsker også å arrangere noen turer til steder med mye mink slik at våre medlemmer får prøvd seg på minkjakt med hund. Følg med på facebook siden vår om våre kurs og arrangementer, alt vi foretar oss vil vi informere om der. ​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.