Senja Ettersøksring
Publisert 10.05.2019 17:53
Oppdatert 10.05.2019 17:56
Senja Ettersøksring
Isa på ettersøk
Ringen tilbyr ettersøkstjeneste til jaktlag/jegere i kommunen og nærområde. Arne Solheim er for tiden leder i Senja Ettersøksring.

​​

Tidligere Tranøy Ettersøksring.

Tranøy ettersøksring ble dannet i 1995. Den besto av medlemmer som var hundeførere og hadde godkjente ettersøkshunder. Ringen ble stiftet med bakgrunn i bestemmelsene som krevde at alle jaktlag/jegere måtte ha tilgang til godkjent ettersøkshund fra og med høsten 1994. Konstitusjonsmøtet ble avholdt i Gjøvika 30. juli 1995.

Formålet til Ringen var å kunne tilby ettersøkstjeneste til jaktlag/jegere i Tranøy, som selv ikke hadde godkjent ettersøkshund. For ringens medlemmer er det solidarisk å kunne bistå hverandre på de enkelte vald.

På dette tidspunktet hadde kommunen oppnevnt eget viltkorps. Medlemmene av viltkorpset var også medlemmer av ettersøksringen. Kommunens Viltkorps ble lagt ned i 1999.

Tranøy ettersøksring var et utvalg i Tranøybotn og Omegn JFF.

Ringen har side den ble opprettet drevet med ettersøk av skadet vilt for jaktlag, og i tillegg offentlige ettersøk i kommunens regi. Det avholdes også kurs og opplæring i regi av ringen.

Den har også bidratt til utdanning av ekvipasjer, instruktører og dommere for ettersøk, samt organisert kurs for offentlige ettersøk og elgforvaltning.

Etter 06.04.2017 har ringen ansvaret for kommunale ettersøk i Tranøy og Berg Kommune. Navnet ble på dette tidspunkt endret til Senja Ettersøksring

Org. nr: 920842771

Leder: Arne Solheim 

Tranøyveien1673, 9304 Vangsvik 

Mobil: 97506231 

Mail: arne.solheim@harila.no

I dag har ringen 10 godkjente ekvipasjer med videregående kurs.


Forskrift om utøvelse av jakt

Forskrift om forvaltning av hjortevilt

Ettersøksregistret NKK


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.