Støtter forslaget om ny skytebane på Breivikeidet
Publisert 18.01.2020 17:27
Oppdatert 18.01.2020 17:27
 Støtter forslaget om ny skytebane på Breivikeidet
Her er området som er foreslått til skytebane
-På Langmoen er det mulig å utvikle skytesporten som en positiv aktivitet, og etablere gode fasiliteter for jegere, sier leder i TJFF, Øyvind Hilmarsen

En mangeårig ørkenvandring kan kanskje se sin ende snart, etter at skytebaneutvalget har lagt frem sitt forslag til etablering av skytebane i Tromsø. Utvalget har bestått av representanter for skytterlag, TFJJ, pistolklubben, kommunen og Heimevernet.

-For oss i TJFF har hovedfokus vært å få flyttet vår bane i Tromsdalen til et nytt anlegg for alle øvelser vi driver med, forteller Øyvind, som sier det har vært jobba godt i utvalget.

Et viktig fokus har vært å få etablert en godkjent konkurransearena for skytesport, samtidig som jegere har tipptopp treningsfasiliteter.

Noe for alle

Området på Langmoen har ikke tidligere vært foreslått eller utreda for skytebane. Utvalget som har jobba med saken har arbeidet godt, forteller Hilmarsen, og sier de etter hvert la fokus på områder på fastlandssiden sørøst for Tromsø.  Det vil også gi nærhet til skytemiljøer i Midt - og Nord-Troms, og dermed gjøre anlegget attraktivt for konkurranser med deltakere fra andre deler av Troms.  Utvalget mener banen bør tilrettelegges for 1 skeetbane, 2 trapbaner, 100m og 200 m bane med faste skiver, 100 m løpende elg er også ønskelig.

Spennende prosess videre

Allerede i februar skal forslaget opp i kommunestyret. TJFF håper at kommunestyret støtter innstillinga, slik at en regulering kan komme i gang. I følge Hilmarsen vil dette ta 1-2 år. Dersom reguleringsplanen så blir godkjent kan man gå i gang med å etablere anlegget, forteller han.
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.