Elvestua
Anders Einung Hansen
Publisert 08.02.2016 10:12
Oppdatert 09.08.2018 13:52
Elvestua er en gammel, lun tømmerhytte fra omkring 1920. Den ble restaurert i 1993 og er en romslig hytte bestående av kjøkken, stor stue og to store hemser.
Elvestua

​ To mellomstore familier bor godt i hytten på samme tid.

Hytten ligger på østsiden av Fjellfrøslombolaen, ca 1 km nedenfor Fjellfrøsvatnet, i Balsfjord kommune. Adkomst fra garden Vårtun. Følg skogsvei ca 2 km opp til lombolaen og hytta. Det er ikke tillatt å kjøre langs veien fra Vårtun og inn.

Elvestua er et ypperlig utgangspunkt for en rekke naturopplevelser, der den ligger sørvest-vendt i en furubakke. Øverbygd har et typisk innlandsklima med forholdsvis tørr og varm sommer. Naturen består av rik og mangfoldig vegetasjon. Ved lombolaen og ved Fjellfrøsvatnet har vi naust og båt. Det tas fin og tildels stor ørret og røye på begge stedene. Prøv dorging etter storrøya i Fjellfrøsvatnet!

Fjell- og skogsområdene eies av Statsskog, og jakt- og fiskekort kjøpes således på www.inatur.no. Vi nevner ellers at en tur fra hytta til fjellet Hattavarri er en stor opplevelse, samt at hytta jo kan være et utgangspunkt for dagsturer til Dividalen, Tamokdalen eller Rostavatnet.

NB: Hytten kan ikke reserveres mer enn 5 mnd frem i tid. ​


Kart 1533 II Tamokdalen, posisjon 337 620.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.