Mange ville delta på kurskveld om førstehjelp på tur
Kim-Louis Belaska
Publisert 20.05.2020 08:50
Oppdatert 20.05.2020 08:50
Mange ville delta på kurskveld om førstehjelp på tur
Deltagerne fulgte godt med når Ronny dro oss gjennom to timer med råd og tips
Det var nesten tyve påmeldte i alle aldre som ville være med på førstehjelpskurs. Det var så populært at vi måtte stenge for påmelding og i tillegg flytte arrangementet fra Bjoffebu til Folkehjelpas hus.

Under de to timene vi var samlet fikk god opplæring fra Ronny Frantzen fra Folkehjelpa. Han snakket om hvordan man begrenser skader om man skulle være så uheldig å brenne seg, få et huggormbitt, blir nedkjølt eller på andre møter skades seg når man er på tur. Vi var også mye innom hva man gjør om man kommer først til et skadested, og hva som er viktig å merke seg om slikt skulle skje.

I tillegg fikk vi en god gjennomgang av hvor letemannskaper begynner å lete dersom man er så uheldig å gå seg bort, eller skader seg så man ikke kommer seg hjem. Vi som jegere og fiskere er spesielt vanskelig å finne ettersom vi både er kledd i skogens egne farger og ofte befinner oss utenfor normale stier og veier. Et godt tips til alle er å ha med seg en vest med gode farger, en liten lykt som kan vise hvor du er og gjerne en fjellduk eller annet som kan holde deg varm om noe skulle skje. Hvis man i tillegg har aliert seg med noen hjemme og delt posisjonen sin via mobiltelefon, lagt igjen passord og brukernavn til appen der du eventuelt har merket av postene dine, stiller du sterkere om uhellet skulle være ute. I tillegg kan det være smnart å benytte apper som gjør at du kan finnes, et eksemepl på dette er 113-appen.

BJOF takk Ronny for nok en god gjennomført kurskveld og ser frem mot fremtidig samarbeid.


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.