Årsberetning Jenteutvalget
Annik
Publisert 07.02.2016 23:35
Oppdatert 19.05.2020 19:51
Årsberetning Jenteutvalget
Under følger årsberetningene for Jenteutvalget for 2019. Tidligere årsberetninger ligger videre under denne igjen.

​​​​​Årsberetning Jenteutvalget 2019

​For et år! Samtlige arrangement på agendaen har vært gjennomført, med stor oppslutning, og vi har i tillegg føyet til en drøss aktiviteter underveis! Jenteutvalget er nå et utvalg i stor vekst, med masse nye medlemmer som engasjerer seg og stiller opp på turer og møter.

Vi har gjennomført haglekurs, fluebindekurs, fluekastekurs, lerdueskyting, rifleskyting, orrfuglleiktur, 

JAKT

Vi har fokusert mye på å øke jaktferdighetene i gruppa i år, og 20 jenter deltok på Jaktutvalgets haglekurs. Vi har etter dette hatt fast skytedag på Fokserød hver mandag, med fantastisk oppmøte hver gang. Vi har vært så heldige å få med Geir Arne som instruktør mange av disse gangene. Vi har også skutt masse på riflebanen (kurs kommer i 2020). Geir Arne holdt også et lokkekurs som vi deltok på, og et kurs for våpenstell. Samarbeidet med Jaktutvalget ved Geir Arne Hegge har vært av uvurderlig karakter, og vi er evig takknemlige for tilgjengelighet og velvilje! Noen av jentene har deltatt på introjakt på elg på Finnskogen, og andre jenter dro på storfugljakt i det samme terrenget i oktober. Vi har også vært på harejakt med Trond Olafsen, og fikk 3 fantastiske dager på rådyrjakt i terrenget til Terje Skalleberg fra Hundeutvalget i Sannidal.

FISKE

Med god hjelp av Vidar Numme fra Sjøørretgruppa har vi hatt masse fiskerelaterte aktiviteter. Han har hjulpet oss gjennom 4 ganger fluebindekurs, 3 ganger fluekastekurs og 2 flotte fisketurer til Ølbergholmen og Skjellvika. Der har vi laget fiskesuppe og grillet, dog fikk vi ingen fisk. Bedre lykke neste år! Da planlegges tre dagers fisketur til Svarttangen i April, med hengekøyer og orrfuglleik på 'kjøpet'.

TUR

Av generelle turutflukter har vi arrangert ramsløkplukking med påfølgende foredling dagen etter. Turorientering i Marum, orrfuglleik på Breivann, Sopptur på Waggestad og onsdagsmiddag i lavvoen til Langås. Vi deltok også på Ungdomsutvalgets vardebrenning mot vindkraft ved Goksjø og på foreningens dugnad både på Breivann og på Pukkestad. Kursing i SJFFs hjemmeside har vi fått, og legger nå aktivt ut referater fra alt vi driver med.

MAT

Vi var så heldige å få delta på matdugnad på gården til Geir Hopen Nødset. Her laget vi spekepølser. Vi var også på Magasinet hos Nina og Dag, der fikk vi lage masse deilig viltoppskrifter, en skikkelig helaften! Vi har også vært på slakting/partering av dåhjort i Siljan.

Vi legger bak oss et forrykende år, og fester blikket mot et like fantastisk 2020. Vi har økt medlemsmassen fra 38 til 52 medlemmer. Det er veldig hyggelig at jenter nå tar kontakt for å få medlemskap, basert på rykter om at 'vii finner på så mye gøy'! Vi har absolutt merket en endring i dynamikken i gruppa, og jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år med denne fantastiske gjengen!

 

Vi kunne aldri ha klart å gjennomføre alt vi har gjort uten hjelp fra de andre utvalgene og gruppene. Jeg er evig takknemlig for tålmodighet og velvilje fra samtlige medlemmer av styret. Det gjør jobben min lett!  

 

Jenteutvalget har i 2019 bestått av:

Annik Wågnes (leder), Theresa Fekete (vara) og Anne-Helen T. Sørlie (kasserer).


Regnskap

For Jenteutvalgets regnskap vises det til foreningens regnskap.


For Jenteutvalget

Annik Wågnes


Årsberetning Jenteutvalget 2018

2018 har vært et år for omveltning, forandring og nyskapning i jenteutvalget. Vi er godt i gang med å stake ut en ny kurs. Ny leder ble valgt på årsmøtet i 2018, og agendaen er endret mye underveis i løpet av året.

Jenteutvalget har hatt 4 ordinære medlemsmøter, med og uten temaer, i løpet av 2018. Flere av disse har vært svært godt besøkt, vi har vært 12-17 jenter flere ganger. Det er alltid god stemning, og vi er en engasjert gjeng som er motiverte til å vri fokuset enda litt mer over på jakt- og fiskerelaterte aktiviteter i løpet av 2019.

Noen årvisse arrangement har vært gjennomført med veldig god oppslutning. Herunder nevnes; ramsløkplukking i Ranvika, turorientering med kafferast i Stokke, fisketur til Asnes, sopptur til Heivannsbu, lefsebaking på Kjose og selvfølgelig juleavslutningen!

Flere av jentene har vært aktive på leirduebanen og på diverse riflebaner rundt omkring. Vi har ikke brukt simulatoren så mye i året som gikk, men dette er noe vi satser på å bruke mer tid på i året som kommer. Vi vil også stimulere til økt aktivitet med både rifle, hagle og fiskestang utendørs i året som kommer, ved blant annet å arrangere skytekurs og fiskekurs for jenter våren 2019.

Flere av jentene har også vært på terrengene til SJFF. Blant annet kan nevnes orrfuglleik på Vindfjell, og diverse turer til terrenget på Finnskogen i løpet av høsten.

Noen av aktivitetene utgikk som følge av det varme været, og ditto lav vannstand. Årets fisketur til Leif Eriksen på Utklev, og hodelykttur for å se på gyteørret i Marumbekken var blant disse. Sjøfugljakta med Øystein Kock Rønning og harejakta med Trond Olafsen ble også avlyst på grunn av usannsynlig dårlig vær og føre de dagene dette var satt opp i løpet av høsten.

I 2018 er det kommet til flere nye medlemmer, noe som er svært hyggelig! Medlemstallet i jenteutvalget har holdt seg noenlunde stabilt. Vi er 38 jenter, hvorav ca. 20 er meget aktive.

Vi retter blikket mot 2019, og takker for all hjelp og velvilje fra øvrige utvalg og grupper i foreningen i året som gikk.

 

Jenteutvalget har i 2018 bestått av

Annik Wågnes (leder), Theresa Fekete (vara) og Anne-Helen T. Sørlie (kasserer).


Regnskap

For Jenteutvalgets regnskap vises det til foreningens regnskap.


For Jenteutvalget

Annik Wågnes​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.