Gode historier
Publisert 29.05.2020 08:33
Oppdatert 29.05.2020 08:41

​​

​​Fargerike historier fra Lågendalen

Det handlet om både østsia og vestsia av Lågendalen da Bjørn Bergene kåserte for seniorgruppen i Sandefjord Jeger og fiskerforening på medlemsmøtet i mars. Han hadde tilhørerne i sin hule hånd med fargerike beskrivelser og sprudlende fortellerglede. 

For denne gangen var det livet i Lågendalen i 50 og 60-årene som var tema, altså ungdomstiden til de 25 seniorene. Det var mange som nikket gjenkjennende om både lokalkoloritt og stedsbeskrivelser. 

Bergene tok for seg konkurransen mellom østsia og vestsia av Lågen, og siden han selv var oppvokst på østsia, fikk nok kåseriet en entusiastisk slagside. Det hadde utgangspunkt i hans egen bok, «østsia opp og vestsia ned». Det handlet om Damvann, om hanen Nygaardsvoll og Matja og om sjåføren på melkeruta som handlet for bøndene i byen, enten det var dyrlegesprit eller undertøy. 

Han beskrev en tid da det ennå var budeier på setrene, og kanskje det også var noen sandefjordinger som hadde tatt sykkelen fatt over skogen til Lågendalens vakre møyer. Hverdagslivet handlet om savn, sorg og glede om dagligliv og fest, alt pakket inn i ekte fortellerglede på uforfalsket Hedrum-dialekt, fra østsia av Lågen. 

Bergenes mange pussige historier og egne dikt fra sitt hjemsted, kalte på mye latter og gjenkjennende humring. Mange ville nok høre enda mer, og det ble kompensert med kjøp av Bergenes mange bøker med minner fra ungdommen. Salget gikk strykende for apetitten på godt fortalt lokalhistorie er stor. Det kan være både underholdende og god mimring​!

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.