Hundesaken: Du kan jakte med hund
Publisert 11.09.2019 19:17
Oppdatert 11.09.2019 19:17
Hundesaken: Du kan jakte med hund
NJFF mener at det ikke er noen grunn til å avlyse eller utsette jakta, i tråd med råd fra Mattilsynet, men unngå nærkontakt med andre hunder.

NJFF mener det er viktig at jakthundeiere følger de rådene som er gitt av Mattilsynet og Veterinærinstituttet og unngår store forsamlinger med hund.​ Det er viktig at jakthundeierne ikke lar hundene ha nærkontakt med andre hunder og ikke lar de snuse der andre hunder har gjort ifra seg. Forel​øpig vet vi ikke hva dette er for noe og hvordan hundene har blitt syke. Derfor oppfordrer vi til å bruke føre-var prinsippet, sier jaktkonsulent i NJFF, Roar Lundby.

Begrens nærkontakt med andre hunder og følg med på de rådene som Mattilsynet og Veterinærinstituttet​ gir. 

NJFF ber også om at våre lokalforeninger og fylkeslag vurderer utsettelse eller avlysning av arrangement og aktiviteter der mange hunder samles.

Snart jakt

Mange lurer også på hvordan det blir med jakta. NJFF mener at det ikke er noen grunn til å avlyse eller utsette jakta. Når en drar på jakt unngår en nettopp tilfeller med mange hunder og store forsamlinger, og følger nettopp opp de rådene som Mattilsynet har gitt.​​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.